6.6.16

“Οι στρατιώτες δεν είναι για τα σκουπίδια”! Ας το καταλάβουν στο ΥΠΕΘΑ


Αν οι Δήμοι δεν μπορούν, τότε να χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι οι λάθρο για τη καθαριότητα.Εδώ δεν έχουν έλθει για τουρισμό. Αν δεν τους αρέσει να πάνε από εκεί που ήλθαν. Αυτό μας έλειπε, να καθαρίζει ο Στρατός τις βρoμιές τους!!!  Η ηγεσία των  ΕΔ, τι "βιολί βαράει"; Δεν έχει τον ανδρισμό να πατήσει πόδι σ αυτούς που  κυβερνάνε  (!!!) ή φοβούνται μήπως αποστρατευτούν μερικούς μήνες νωρίτερα; Αίσχος! Juan
Στρατιώτες, υποχρεώνονται να μαζεύουν τα σκουπίδια από τα Κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών.  Υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες απο γονείς στρατιωτών, οτι σε κάποια  hot spots, οι στρατιώτες έχουν αναλάβει την αποκομιδή των σκουπιδιών.
 Αυτή η απασχόληση των στρατιωτών,  θα πρέπει να σταματήσει αμέσως. Πόσο δύσκολο είναι να οργανωθούν ομάδες μεταναστών, που θα καθαρίζουν τους κοινόχρηστους χώρους των Κέντρων φιλοξενίας και θα αναλάβουν το έργο της αποκομιδής των σκουπιδιών, που οι ίδιοι και οι οικογένειές τους «παράγουν»;  Οι στρατιώτες, που υπηρετούν αμισθί τη στρατιωτική τους θητεία,  έχουν άλλη αποστολή. Όπως για παράδειγμα, να γίνουν καλοί μαχητές και χρήσιμοι στην  επάνδρωση των Μονάδων εκστρατείας. Οι στρατιώτες, δεν είναι και « ευκαιριακοί σκουπιδιάρηδες»  και είναι πολύ πιθανόν, να εκτίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους, κατά τη διαδικασία αποκομιδής των σκουπιδιών.  Εννοείται,  ότι δεν υποτιμούμε  καθόλου την εργασία των ανθρώπων που στελεχώνουν τις δομές καθαριότητας των Δήμων και προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο, αλλά, δεν είναι νόμιμο, δεν είναι επιτρεπτό,  το στρατιωτικό προσωπικό να αναλαμβάνει και αλλότρια καθήκοντα, εκτός και αν η χώρα είναι σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης».
Χρήστος Καπούτσης από τον 9,84
http://www.militaire.gr/