20.6.16

Ιερώνυμος: Τίποτα δεν έχει χαθεί, χρειάζονται αγώνες και θυσίες

Αυτό που χρειαζόμαστε εμείς είναι έναν Χριστόδουλο, να ξεσηκώσει το λαό και να σώσει την Ελλάδα.Όμως πρόλαβαν και τον δολοφόνησαν όπως την Αγγλίδα Βουλευτή, για να περάσουν τα σχέδιά τους. Juan
____________________________________

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανέγνωσε το μήνυμά του με αναφορά στην αναγκαιότητα ενότητας των Εκκλησιών και με την επισήμανση επανάληψης της Συνόδου ύστερα από πέντε χρόνια.

Η Σύνοδος αυτή αγωνίζεται να τονίσει την ανάγκη της ενότητας σε έναν κόσμο διασπασμένο, τόνισε από το βήμα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου Ορθοδόξων Εκκλησιών, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Επιπλέον, όπως σημειώνει στην ανταπόκρισή του το ΑΜΠΕ, υπογράμμισε ότι τίποτε δεν έχει χαθεί και επισήμανε πως χρειάζονται αγώνες και θυσίες.


Αμέσως μετά την ομιλία του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επικρότησε τη θέση του Ιερωνύμου με αναφορά του στο παρελθόν, όταν και πάλι σε Συνόδους υπήρξαν απουσίες προκαθημένων, οι οποίοι ωστόσο εν συνεχεία προσυπέγραψαν τις αποφάσεις που ελήφθησαν. Εξέφρασε, μάλιστα, την ελπίδα να συμφωνήσουν και να υπογράψουν και εκείνοι που απουσιάζουν σήμερα.
pronews