17.6.16

Νικούμε πάντοτε, όταν επιβεβαιώνουμε ηρωισμό και αριστεία


                                                                                           
 Του Στέλιου Παπαθεμελή*


Οι πολιτικοί αναμορφωτές θεωρούνται γενικώς είδος απεχθές. Γνωστή η καβαφική αποστροφή : «Ευτύχημα θα ήταν αν ποτέ / δεν τους χρειάζονταν κανείς». (Εν Μεγάλη Ελληνική Αποικία, 200 π.Χ.). Μας προέκυψαν εν τούτοις και εν … Μικρά Ελληνική Αποικία (Χρέους) 2016 μ.Χ.(!) διάφοροι κορυβαντιώντες αναθεωρητές των αξιών ζωής του λαού μας. Καίρια η απάντηση του Αρχιεπισκόπου: «Όλα αυτά είναι σχεδιασμένα και εν πολλοίς αποφασισμένα. Σκοπός τους αυτός ο λαός να αλλοιωθεί στην πίστη στην ιστορία και τις παραδόσεις, ώστε να μπορούν εύκολα να τον διαφεντεύουν» (12/6/16).


            Οι αναμορφωτές  θέτουν σε εφαρμογή σχέδια κατεδάφισης των διαχρονικών πυλώνων του Γένους. Στόχος τους- στην ουσία στόχος των ξένων πατρώνων τους ο αφανισμός της πολιτιστικής μας ταυτότητας και η επικυριαρχία ενός πολτοποιημένου αναφομοίωτου πολυπολιτισμού.

            Οι λειτουργικώς αναλφάβητοι έσπευσαν να καταργήσουν τα Αρχαία (τα Θρησκευτικά φοβήθηκαν προς το παρόν). Όμως ουκ οίδασι τι ποιούσι «Ελληνική δεν είναι μόνο η δημοτική μας γλώσσα. Ελληνικά-Ελληνικότατα- είναι και τα προηγούμενα και τα παλαιότερα Ελληνικά μας»  τους αποκρίθηκε ο πλέον ειδικός Γ. Μπαμπινιώτης ( Νέα 28-29/5/16). Και το ράπισμα του Δασκάλου: «Υπάρχει η διαχρονική γλωσσική μας παρακαταθήκη από ρίζες, φράσεις, μηχανισμούς δομές και λεκτικούς όρους που μπολιάζουν τη σημερινή γλώσσα σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι αδιανόητη κάθε τεχνητή αφαίρεση, ή αγνόηση αυτών των διαχρονικών συστατικών».

            Η έρπουσα πολιτική ορθότητα πασχίζει να εξαφανίσει απ΄ τους πολίτες την αίσθηση του ανήκειν. Αυτός που αισθάνεται ότι ανήκει σε μία ολότητα, εθνική, πνευματική, κρατική υπερασπίζεται τη συνοχή και την οντότητα της και προστατεύεται απ΄ αυτήν. Οι δυνάστες διεθνώς θέλουν πνευματικά αφοπλισμένους τους λαούς γι΄αυτό με την ευγενική συνδρομή εγχωρίων υπηρετών χτυπούν την Εκκλησία, ξηλώνουν την Ιστορία, εξασθενίζουν τις Παραδόσεις. Οι επιχώριες  ηγεσίες καθηλώνονται σε ρόλο παθητικού θεατή. Ενεργοί παίχτες είναι τα αφεντικά.

            Οι εξουσιαστές επιχειρούν να πλήξουν, την raison d' être του εξουθενωμένου από την  κλιμακούμενη εγκληματική λιτότητα λαού μας.

            H τρομερή Λέσχη των υπερπλουσίων- Λέσχη Μπίλντεμπεργκ (με συμμετοχή πάντοτε προαλειφόμενων κυβερνητών μας (ευτυχώς αρκετοί δεν κατάφεραν να γίνουν…), λανσάρει για τα θύματά της τους κατατρεγμένους του κόσμου τον νεοφανή όρο «πρεκαριάτο» . Απ’  αυτό θα την βρουν!

            Προ 8μήνου οι εταίροι μας εξήγγειλαν πρόγραμμα επείγουσας μετεγκατάστασης στις χώρες τους 160.000 προσφυγομεταναστών από Ελλάδα-Ιταλία. Από μας πήραν μόλις 1.700. Οι αδικοπραγούντες παραμένουν ατιμώρητοι αφού οι αποφάσεις της Ε.Ε. είναι leges imperfectae = η παράβασή τους δεν επάγεται καμμία κύρωση. Ύστερα θα ΄χουν άδικο οι Βρετανοί να υπερψηφίσουν Brexit;

            Εξ  Αμερικής μια ωμή  αλήθεια  που  τσακίζει κόκκαλα . Προέρχεται  από τον
Paul Craig Roberts της Wall Street Journal, 2/6/16, μεταφρ. (Μ.ΣτυλιανούΔιαδίκτυο):
            «Οι ξένες Τράπεζες δεν θέλουν να είναι η Ελλάδα σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της, επειδή οι Τράπεζες επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν την  ελληνική αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους προκειμένου να ληστέψουν την Ελλάδα από τα σταθερά της κεφάλαια και τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές». Καταλάβαμε;

            Γι αυτό Βερολίνο-Δανειστές δεν ενδιαφέρονται να βγει η χώρα από την κρίση αλλά την σπρώχνουν ακόμα βαθύτερα σ’ αυτήν.
            «Πριν αλέκτορα φωνήσαι» η επιβεβαίωση: Τίμημα Ελληνικού 915εκ. εισπρακτέα σε…10 χρόνια! Υποχρέωση επενδυτή να επενδύσει 5,5δισ. αλλά σε 25 χρόνια! Ζήσε Μαύρε να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι!

            «Θέατρον εγεννήθημεν τω κόσμω και αγγέλοις και ανθρώποις» ( Α΄Κορ. 4,9).
            Είμαστε διεθνώς δακτυλοδεικτούμενοι. «Δεν υπάρχει καταγεγραμμένο προηγούμενο χώρας του ΟΟΣΑ που να είχε την εμπειρία ενός παρόμοιου κατακλυσμού»  δήλωσε ο  Γ.Γ. ΟΟΣΑ Χοσέ Γκουρία (Καθημερινή, 5/6/16).  
Αναγνώρισε όμως τις δυνατότητές μας: «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις αλλά  διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό από τα πιο σκληρά εργαζόμενα με μορφωτικό επίπεδο πάνω από τον μέσο όρο του δείκτη PISA».

            Βεβαίως παραμένει αναπάντητο το ερώτημα πώς οι Ιταλοί κέρδισαν πέρσι από τις κρουαζιέρες 4,6δισ και εμείς μόνον 450εκ!
Οι συνεχιζόμενες αλβανικές προκλήσεις δείχνουν ότι η Αθήνα δεν έστειλε σοβαρό μήνυμα ισχύος, αποτροπής και αμοιβαιότητας. Ένα απίστευτο φοβικό σύνδρομο διαπερνά σχεδόν διαχρονικά και οπωσδήποτε τώρα τις ηγεσίες μας και αγκυλώνει τις (αντι)δράσεις τους.
            Η Άγκυρα (και οι δορυφόροι της) πουλάει τρέλλα σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς που είναι τελείως τυφλοί όταν πρόκειται για Τουρκία.

            Οι ημέτεροι υποβάθμισαν απαραδέκτως επί μεγίστη εθνική ζημία το ζήτημα της Αγίας Σοφίας αντί να το αναδείξουν διεθνώς παντιέρα.

            Στην ιστορία νικούμε πάντοτε, όταν επιβεβαιώνουμε ηρωισμό και Αριστεία.
            Το γεωπολιτικό μας περιπεπλεγμένο. Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο χωρίς να απολέσουμε έδαφος με την βεβαιότητα ότι «μελλοντικές ανακατατάξεις στον πλανητικό συσχετισμό δυνάμεων θα εξασθενίσουν το γεωπολιτικό δυναμικό της Τουρκίας και θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να πάρει μια ιστορική ανάσα» (Π. Κονδύλης, Η θεωρία του πολέμου σ. 409).
                                                         *Πρόεδρος Δημοκρατικής Αναγέννησης