15.6.16

Αυστραλία: Απέλαση μουσουλμάνου κληρικού

Ούτε ...gay-parties αλλά ούτε και εκτελέσεις. ΑΛΕΞ
________________________
Η Αυστραλία αφαίρεσε τη βίζα παραμονής από εναν ισλαμιστή κληρικό, τον Farrokh Sekaleshfar, ο οποίος ήδη εγκατέλειψε τη χώρα καθώς έχει προπαγανδίσει υπέρ της θανατικής καταδίκης των ομοφυλόφιλων.
Ο μουσουλμάνος κληρικός είχε υποστηρίξει δημοσίως πριν τρια χρόνια σε δηλώσεις του στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ πως «σε ορισμένες περιπτώσεις οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή», δηλώσεις που μετά τη σφαγή στο Ορλάντο, συνδέθηκαν με τα κίνητρα του δράστη.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Malcolm Turnbull δήλωσε πως η Αυστραλία έχει «μηδενική ανοχή σε όσους κάνουν κυρήγματα μίσους» και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό Μετανάστευσης Peter Dutton να εξετάσει αμέσως το καθεστώς της βίζας με την οποία ο συγκεκριμένος κληρικός βρέθηκε στην Αυστραλία, πράγμα που έγινε με αποτέλεσμα την άμεση αφαίρεση της.
Αντίστοιχα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Bill Shorten  δήλωσε πως υποστηρικτές της ομοφοβίας δεν έχουν θέση στην Αυστραλία και αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να του χορηγήθηκε βίζα, εξαρχής.
Ο Farrokh Sekaleshfar επισκεπτόταν το Sydney και σε δηλώσεις του υποστήριξε πως είχε εκφράσει την άποψη για εκτέλεση των ομοφυλοφίλων όταν αυτοί κάνουν δημοσίως σεξ σε μουσουλμανική χώρα, παραβιάζοντας έτσι το νόμο του Ισλάμ.
Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ
ert.gr