28.6.16

Κι όμως η... δημοκρατική Γερμανία απαγορεύει το δημοψήφισμα - Το τελευταίο έγινε επί Χίτλερ και συνέβαλε στο αιματοκύλισμα της Ευρώπης


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ 

Οι Γερμανοί στην ιδέα και μόνο του δημοψηφίσματος, σαν και αυτό που έγινε στη Βρετανία για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση “τρέμουν”. Τους κυνηγά η ιστορία της Ναζιστικής Γερμανίας, αφού το τελευταίο δημοψήφισμα που έγινε στη χώρα ήταν τον Αύγουστο του 1934 επί Αδόλφου Χίτλερ για τη συγχώνευση των θεσμών του Καγκελάριου και του Προέδρου προκειμένου να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της εξουσίας και να ξεκινήσει τις άνευ προηγουμένου θηριωδίες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ήταν τότε που ο Χίντενμπουργκ είδε στο πρόσωπο του Χίτλερ το νέο Καγκελάριο και με το που άφησε την τελευταία του πνοή του παρέδωσε και την Προεδρία για να μπορέσει με μεγαλύτερη άνεση να δημιουργήσει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να ξεκινήσει τη γιγάντωση του Γ' Ράιχ που έμελλε να αιματοκυλίσει ολόκληρη την Ευρώπη για δεύτερη φορά.
Ως κατάλοιπο της θλιβερής τότε απόφασης της 19ης Αυγούστου του 1934, του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος για τη συγχώνευση των θεσμών του Καγκελάριου και του Προέδρου στο όνομα του δολοφόνου Χίτλερ, σήμερα, η δημοκρατική Γερμανία απαγορεύει τα δημοψηφίσματα. Ή για αν είμαστε πιο συγκεκριμένοι δεν προβλέπει σε ομοσπονδιακό επίπεδο δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με το γερμανικό Σύνταγμα, δημοψήφισμα γίνεται μόνο εάν πρόκειται να αλλάξουν τα σύνορα των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας ή εάν κάποια από αυτά πρόκειται να συγχωνευτούν, υποστήριξε εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Εάν, για παράδειγμα, πρόκειται να συγχωνευτούν δύο κρατίδια, το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί μόνο στα κρατίδια αυτά, εξήγησε.
Αυτός είναι λοιπόν και ο λόγος για τον οποίο οι Γερμανοί τάσσονται κατά του δημοψηφίσματος και δηλώνουν στο ερώτημα αν θα ήθελαν να γίνει έναν αντίστοιχο με αυτό που έγινε στη Βρετανία “απεταξάμην το ποτήριον τούτο”. Ή πάνω σε αυτόν πολιτικά επιχειρείται ο έλεγχος του λαού από το Βερολίνο και την Καγκελαρία.
Τη στιγμή λοιπόν που κόμματα ευρωσκεπτικιστών από διάφορες χώρες στην Ευρώπη έχουν ζητήσει από τις κυβερνήσεις τους τα δικά τους δημοψηφίσματα για την έξοδο από την ΕΕ, στη Γερμανία, σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Forsa το 82% των Γερμανών είπαν ότι σε ενδεχόμενο δημοψηφίσματος θα διάλεγε να παραμείνει στην ΕΕ και μόνο 14% θα υποστήριζε την αποχώρηση της χώρας.
Ένα 71% διαφωνεί με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανάλογο της Βρετανίας στη Γερμανία, ενώ 27% είπε ότι θα υποστήριζε τη διεξαγωγή του. Η εταιρεία ρώτησε 1.005 άτομα στις 24 Ιουνίου, τη μέρα μετά το δημοψήφισμα της Βρετανίας. Βρήκε επίσης ότι 51% των Γερμανών δεν αναμένει να αποχωρήσουν από την ΕΕ άλλες χώρες, ενώ 42% προβλέπει ότι αυτό θα συμβεί.
Και γιατί βέβαια να το πράξουν οι Γερμανοί, αφού είναι οι μόνοι κερδισμένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως της ευρωζώνη που οικοδομήθηκε κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Δουλεύουν όλοι οι υπόλοιποι λαοί για να κερδίζει το Βερολίνο και οι δορυφόροι του. Και αν τα κέρδη δεν είναι και τόσο μεγάλα, υπάρχουν και τα μνημόνια να επιβάλουν σε λαούς, όπως ο ελληνικός. 
pronews