9.6.16

Ο Ερντογάν απαιτεί από τις γυναίκες να κόψουν τα αντισυλληπτικά! Δεν το ζητά τυχαία


Γυναίκες-κουνέλες στη Τουρκία θέλει ο Ερντογάν!!!Juan

Του David P. Goldman, από τους  Asia Times
Ο τούρκος Πρόεδρος την 30η Μαίου,σε τηλεοπτικό του μήνυμα, απαίτησε από τις γυναίκες της Τουρκίας να εγκαταλείψουν τα μέτρα αντισύλληψης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: Θα πολλαπλασιάσουμε τους απογόνους μας. Λένε για πληθυσμιακό σχεδιασμό και έλεγχο γεννήσεων. Καμία μουσουλμανική οικογένεια δεν πρέπει να υιοθετεί τέτοιου είδους προσεγγίσεις. Πρέπει οι γυναικες να κάνουν πάνω από 3 παιδιά. (Δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται τις γυναίκες που αρνούνται να αποκτήσουν πολλά παιδιά.)

Οι κουρδικές οικογένειες της Τουρκίας εξακολουθούν να έχουν τρία και τέσσερα παιδιά η κάθε μία, την ώρα που οι τουρκικές έχουν λιγότερα από δύο: το 2040, οι περισσότεροι νέοι της Τουρκίας θα προέρχονται από κουρδικά σπίτια. Ίσως, λοιπόν, οι πολιτικές κυβιστήσεις του Ερντογάν, να οφείλονται σ’ αυτήν ακριβώς την αγωνιώδη δημογραφική μάχη ενάντια στο αναπόφευκτο. Η αξιολόγηση των πρόσφατα δημοσιευμένων πληθυσμιακών δεδομένων καταδεικνύει πόσο πολύ έχει ανοίξει η ψαλίδα, μεταξύ Τούρκων και Κούρδων. Παρά τις συνεχείς προτροπές του Ερντογάν στο όνομα της τουρκικής γονιμότητας, η ραγδαία πτώση των γεννήσεων στις επαρχίες που οι Τούρκοι αποτελούν την πλειοψηφία συνεχίζεται, ενώ οι Κούρδοι διατηρούν έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς γεννήσεων παγκοσμίως.
Επίσης ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι για την Τουρκία, τα στατιστικά στοιχεία για τους γάμους: μεταξύ 2001-2015, οι γάμοι που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μειώθηκαν κατά 30% και περισσότερο από 40% στην πρωτεύουσα Άγκυρα. Οι περισσότερες από τις βόρειες και βορειοδυτικές επαρχίες παρουσιάζουν μείωση πάνω από το μισό στον αριθμό των γάμων: οι γυναίκες δεν αρνούνται απλώς να κάνουν παιδιά – αρνούνται και να παντρευτούν. Αυτή ακριβώς η βουτιά, προοιωνίζει ακόμη μικρότερη γεννητικότητα στο μέλλον, βαθαίνοντας περισσότερο το προαναφερόμενο δημογραφικό χάσμα και κάνοντας την παρούσα γεωγραφική διαμόρφωση της Τουρκίας, μη βιώσιμη.
http://www.militaire.gr/
tourkia_dimografiko