11.6.16

Πάτρα: Αντί για θησαυρό βρήκαν... χειροπέδες!


Διπλά άτυχοι στάθηκαν οι τέσσερις επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» που έκαναν λαθρανασκαφές σε ένα μη χαρακτηρισμένο αρχαιολογικό χώρο στο Σούλι Αχαΐας.
 Όχι μόνο δεν μπόρεσαν να βρουν αρχαία αντικείμενα ή κρυμμένους θησαυρούς, αλλά έπεσαν και σε μπλόκο ελέγχων της Ασφάλειας Πατρών!




Οι αστυνομικοί που έκαναν δειγματοληπτικές έρευνες το βράδυ της Τετάρτης στα διερχόμενα αυτοκίνητα στην περιοχή της Περιβόλας, σταμάτησαν τα δυο Ι.Χ. φορτηγά στα οποία επέβαιναν δύο άνδρες ηλικίας 42 και 40 χρόνων από το Αίγιο και άλλοι δύο 56 και 34 χρόνων από την Πάτρα. Κατά την έρευνα, βρήκαν στις καρότσες τους ανιχνευτές μετάλλων, ένα φορητό ασύρματο, ένα φτυάρι, μια τσάπα και φακούς κεφαλής!

Αμέσως, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στους τέσσερις υπόπτους, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι είχαν κάνει νωρίτερα παράνομη ανασκαφή έξω από το χωριό Σούλι, χωρίς να τους αντιληφθεί κάποιος από τους λιγότερους από χίλιους κατοίκους. Μάλιστα, οδήγησαν τους αστυνομικούς στο σημείο όπου είχαν ανοίξει όρυγμα χωρίς να ανακαλύψουν κάτι πολύτιμο. Τελικά, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών που τους άσκησε δίωξη για παράβαση των νόμων περί προστασίας αρχαοτήτων και επικοινωνιών.
protothema