10.6.16

Η «κατσαρόλα» απασχολεί το Μαξίμου


"Διοργάνωσαν την συγκέντρωση τους στις 15 Ιουνίου γιατί μετά έχουν να ξεκινήσουν τα μπάνια τους στη Μύκονο". Έτσι σχολίασε στο Newpost στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα την πρόθεση ομάδας πολιτών να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, στο Σύνταγμα, στις 15 Ιουνίου. 

Παρά τη φανερή διάθεση υποτίμησης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη -παρά τις αποστάσεις που κράτησε το Μαξίμου-, δείχνει πως στην κυβέρνηση παρακολουθούν στενά το εγχείρημα. Ο λόγος δεν είναι άλλος, παρά το γεγονός πως αρκετοί το συνδυάζουν με το σχέδιο της "Αριστερής Παρένθεσης".
Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον ποτέ δεν πίστεψαν πως οι οραματιστές του συγκεκριμένου σχεδίου παράτησαν τα όπλα και συμβιβάστηκαν με την νέα τάξη πραγμάτων που επικρατεί στην πολιτική ζωής της χώρας από τον Ιανουάριο του 2015 και μετά. Ακόμη και σήμερα, εκτιμούν πως εξωθεσμικοί κύκλοι, κυρίως μερίδας της επιχειρηματικής ελίτ και των Μέσων Ενημέρωσης, σε συνεργασία με την ακραία συνιστώσα του "Ναι" στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, προσπαθούν να ρίξουν την κυβέρνηση. 
Παρότι οι διοργανωτές της συγκεκριμένης διαδήλωσης δηλώνουν ακομμάτιστοι, Κυβερνητικοί κύκλοι "δείχνουν" σαν συντονιστές της το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και πιο συγκεκριμένα ανθρώπους που συνδέονται με τον στενό του συνεργάτη Γιώργο Μουρούτη.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, η συγκεκριμένη ομάδα είχε επενδύσει πολλά και στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές, όμως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης τους χάλασε τα σχέδια. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, πλέον προσπαθούν με τέτοιου είδους ενέργειες να παρουσιάσουν πως στην Ελλάδα επικρατεί κλίμα γενικευμένης κοινωνικής έκρηξης, με μόνο στόχο να εξυπηρετήσουν τα δικά τους πολιτικά συμφέροντα, που δεν είναι άλλα από την αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και η επιστροφή στο προηγούμενο status quo.
"Αλήθεια, τι ακομμάτιστη συγκέντρωση είναι αυτή που μας καλεί να παραιτηθούμε; Για να έρθει ποιος; Μάλλον οι προηγούμενοι...", ανέφερε κοινοβουλευτικός παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ. Παρατήρησε μάλιστα πως το βασικό σύνθημα της συγκέντρωσης "Παραιτηθείτε", είναι σχεδόν ταυτόσημο με το "Φύγετε" που χρησιμοποιεί η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο, μόνο τυχαίο δεν είναι.
Πάντως, από το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως όσοι οραματίζονται παρενθέσεις θα μείνουν... με την όρεξη, επαναλαμβάνοντας πως η αντιπολίτευση καλό θα ήταν να συνηθίζει τον ρόλο της, τουλάχιστον για την επόμενη οχταετία.
http://newpost.gr/