14.6.16

Φρίκη στο Παρίσι: Τζιχαντιστής σκότωσε αστυνομικό και τη γυναίκα του (Βίντεο και φωτό)


Συγκλονίζει την παγκόσμια κοινή γνωμή το νέο αιματηρό περιστατικό με άρωμα ISIS, λίγες ώρες μετά το μακελειό στο Ορλάντο με τους 50 νεκρούς. 
Τα ξημερώματα της Τρίτης σε προάστιο του Παρισιού, ένας άνδρας δολοφόνησε έναν αστυνομικό και πήρε ομήρους τη γυναίκα του και το παιδί του.
Ο δράστης που ακόμη δεν έχει αναγνωριστεί μαχαίρωσε επανειλημμένα στο στομάχι τον 42χρονο διοικητή της αστυνομίας έξω από το σπίτι του στο προάστιο Ιβλίν, κοντά στο Παρίσι.
Αφού δολοφόνησε τον 42χρονο άνδρα, ο δράστης ταμπουρώθηκε μέσα στο σπίτι του θύματος, παίρνοντας ομήρους τη γυναίκα και το γιο του.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και όταν οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν, επίλεκτες δυνάμεις ανέλαβαν δράστη και σκότωσαν τον δράστη. Εκείνος, όμως, δυστυχώς, είχε προλάβει να δολοφονήσει και τη γυναίκα του αστυνομικού. Το παιδί του ζευγαριού σώθηκε.
Σημειώνεται ότι πριν την εισβολή των επίλεκτων δυνάμεων στο σπίτι όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η ομηρία, στην περιοχή ακούστηκαν εκρήξεις και εκπυρσοκροτήσεις.
Λίγο μετά, το Ισλαμικό Κράτος μέσω του πρακτορείου Amaq, όπως έκανε και όσον αφορά στο Ορλάντο, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον αστυνομικό και την οικογένειά του. «Πηγή είπε στο πρακτορείο Amaq: μαχητής του Ισλαμικού Κράτους σκότωσε τον υποδιοικητή του αστυνομικού τμήματος του Λε Μιρό και τη σύζυγό του», ανέφερε η ανακοίνωση.
Αν επιβεβαιωθεί ότι το ISIS βρίσκεται όντως πίσω από την επίθεση, θα είναι η πρώτη που κάνει στη Γαλλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

Γνωστός στις Αρχές ο δράστης

Όπως έγινε γνωστό από καλά πληροφορημένες πηγές, ο δολοφόνος του αστυνομικού στις Ιβλίν ήταν ο Λαροσί Αμπάλα, 25 ετών, και είχε καταδικασθεί το 2013 για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα που δρούσε ανάμεσα στη Γαλλία και το Πακιστάν.
Προερχόταν από το Μαντ-λα-Ζολί, 60 χιλιόμετρα ανατολικά του Παρισιού, σύμφωνα με πηγές της έρευνας. Είχε δικαστεί μαζί με άλλους επτά κατηγορούμενους και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών, εκ των οποίων οι έξι μήνες με αναστολή, γιασύσταση συμμορίας με σκοπό την προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων.

Ολάντ: Θα χυθεί άπλετο φως

«Θα χυθεί άπλετο φως» στην «ακριβή φύση» αυτής της «φρικιαστικής τραγωδίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αναφερόμενος στην επίθεση.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ εξέφρασε την «τεράστια θλίψη του» και εξήρε τον «επαγγελματισμό» των μελών της RAID. 
Μιλώντας μετά το έκτακτο συμβούλιο υπό τον Γάλλο πρόεδρο, ο Καζνέβ δήλωσε: "Χθες διαπράχθηκε μια απεχθής τρομοκρατική ενέργεια".
Ο Καζνέβ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει κινητοποιηθεί πλήρως κατά της απειλής της τρομοκρατίας, ενώ έχουν γίνει περισσότερες από 100 συλλήψεις από την αρχή της χρονιάς.
Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL ότι οι δύο δολοφονίες ήταν "τρομοκρατική ενέργεια".
http://newpost.gr/

Μήπως θέλουν οι τζιχαντιστές, να εφαρμοστεί το "οφθαλμόν αντί οφθαλμού"; Αν το θέλουν, μαζί με ξερά θα καούν και τα χλωρά, όπου βρεθούν (στη καλύτερη περίπτωση θα εξωπεταχτούν από την Ευρώπη σαν μύγες από το γάλα. Ας προσέξουν λοιπόν...Juan.