19.6.16

Βαρθολομαίος: Η Αγία και Μεγάλη σύνοδος θα δώσει το μήνυμα της ενότητας

Το "Αγία" ας μη το αμφισβητήσουμε, αλλά το "Μεγάλη"; Τι Μεγάλη, αφού σχεδόν δεν συμμετέχει κανένα πατριαρχείο! Μόνος του την κάνει ο Πατριάρχης Κων/λεως, εις πείσμα όλων και για να διατηρηθεί η "φαγωμάρα" για τα πρωτεία, αυτή η ίδια που κατέστρεψε το Βυζάντιο.Τα πρόσωπα άλλαξαν αλλά τα μυαλά είναι τα ίδια!Αντί να καθίσουν και να συζητήσουν πως θα αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα του ισλαμισμού, διαφωνούν για το ποιος θα είναι πρώτος τη τάξει κ.λ.π. φαιδρά!" Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος, Θα διαδηλώσει την ενότητα των Ορθοδόξων" λέει ο Οικουμ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος!
Ποια ενότητα; Αντιθέτως θα προβάλει την υφιστάμενη διάσπαση και αντί για καλό, μάλλον κακό θα κάνει! Ας κάνουμε λίγο υπομονή και μακάρι να διαψευσθούμε.Πάντως η Σύνοδος έπρεπε να αναβληθεί, μέχρι να συμφωνήσουν όλοι για μία πραγματικά Μεγάλη και Ιερά Σύνοδο, που να δώσει μηνύματα στους επιβουλευόμενους την Ορθοδοξία.
ΑΛΕΞ

Η αρχομένη Αγία και Μεγάλη σύνοδος θα δώσει το μήνυμα της ενότητας.Θα επιτύχει και τον στόχο της και θα συμβάλλει στην έξοδο από τα σύγχρονα αδιέξοδα της ζωής τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απόψε στον καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου απαντώντας σε προσφώνηση του δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού κατά την διάρκεια της άφιξης των προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών που έτυχαν μιας σεμνής αλλά και θερμής υποδοχής από τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο αλλά και από Ηρακλειώτες που είχαν κατακλύσει τον χώρο γύρω από τον ιστορικό και επιβλητικό Ναό του Αγίου Τίτου στον οποίο υπάρχει η κάρα του.

Η παρούσα σύνοδος θα ομολογήσει την παραδεδομένη αλήθεια της Ορθοδόξου Πίστεως και θα διαδηλώσει την ενότητα των Ορθοδόξων επεσήμανε ο Παναγιώτατος.

Ο κ. Βαρθολομαίος χαρακτήρισε ιδιαίτερη τη χαρά όλων των ευρισκομένων στην Κρήτη για την Αγία και Μεγάλη σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας και ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο, όλες τις αρχές του νησιού και το λαό .

«Ο λαός του Ηρακλείου και της Κρήτης βρίσκεται ανέκαθεν παρά τω πλευρώ της Μητρός αυτού Εκκλησίας δέχεται δε σήμερον ως στέφανο ευχαριστίας την ευλογία κα την πνευματική ενίσχυση δια της συγκλήσεως της συνόδου στα Ιερά χώματα της πατρίδος του γεγονότος οικουμενικής εμβέλειας» ανέφερε .
Επίσης ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε ότι η καρδιά της Ορθοδοξίας επί δέκα ημέρες θα πάλλει εδώ στην Κρήτη συμπληρώνοντας ότι τα βλέμματα όλων των Ορθοδόξων αλλά και ολόκληρης της οικουμένης βρίσκονται στραμμένα στην Κρήτη.

ΠΗΓΗ: zougla