29.6.16

Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΖΗΤΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ...ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΧΑΛΑΣΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ISIS!

Τον όλεθρο σκόρπισαν τρεις βομβιστικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τρίτης.
Μία πληροφορία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, είναι ότι, ένας από τους δράστες άνοιξε πυρ με Καλάσνικωφ πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Μάλιστα, τα διεθνή πρακτορεία δημοσιεύουν και μια φωτογραφία που δείχνει το συγκεκριμένο όπλο πεσμένο στο πάτωμα της εισόδου του αεροδρομίου, μετά την επίθεση.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο με τον πρωθυπουργό και τον επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων, μετά την έκρηξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, είπαν στο Reuters προεδρικές πηγές.
Εκτός αυτών, δεν αναχώρησε στις 10.20 η πτήση της Turkish Αirlines από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, λόγω των πολύνεκρων επιθέσεων αυτοκτονίας.
Σε ανακοίνωσή της η Ερυθρά Ημισέληνος, είπε στους πολίτες να μην βιαστούν να σπεύσουν στα νοσοκομεία για δωρεά αίματος, ενώ ο επικεφαλής της ΜΚΟ, Κερέμ Κινίκ, παρότρυνε τους μοτοσυκλετιστές να μην δημιουργούν κίνηση μπροστά από το νοσοκομεία σε τόσο δύσκολες ώρες.
Το Ισλαμικό Κράτος «βλέπει» η τουρκική αστυνομία πίσω από τις επιθέσεις αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, το οποίο επικαλείται πηγές από τις υπηρεσίας ασφαλείας.
Πάντως, Τούρκος αξιωματούχος επέμεινε μιλώντας στο ίδιο πρακτορείο ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.
Οι περισσότεροι νεκροί από την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης ήταν Τούρκοι υπήκοοι αλλά υπήρξαν και ξένοι μεταξύ των θυμάτων, είπε αξιωματούχος σήμερα.
Ερντογάν: Να ενωθούμε όλοι μαζί ενάντια στην τρομοκρατία
«Εάν όλα τα κράτη μαζί δεν δώσουμε τα χέρια, δεν αντιμετωπίσουμε από κοινού τις τρομοκρατικές οργανώσεις, θα γίνουν πραγματικότητα το ένα μετά το άλλο, τα ενδεχόμενα που σήμερα φοβόμαστε ακόμη και να σκεφτούμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.
«Περιμένουμε από τον κόσμο και ιδιαίτερα από τις δυτικές χώρες, με τις διοικήσεις, τα κοινοβούλια, τα μέσα ενημέρωσης και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις τους να επιδείξουν επιτέλους, αποφασιστική στάση απέναντι στο παιχνίδι αυτό των τρομοκρατικών οργανώσεων».
Ο Ερντογάν εκφράζει την «ελπίδα», «η επίθεση εναντίον του αεροδρομίου Ατατούρκ να γίνει σημείο καμπής για τον κοινό αγώνα που θα δοθεί εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στον κόσμο, με πρώτες τις δυτικές χώρες». 
Ο Τούρκος πρόεδρος σημειώνει επίσης ότι «είναι ξεκάθαρο πως η επίθεση αυτή αποσκοπεί όχι σε κάποιο αποτέλεσμα, αλλά μέσω του πόνου και του αίματος αθώων ανθρώπων, στην προπαγάνδα εναντίον της χώρας μας στον κόσμο».
Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου
Δια χειρός του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, οι ΗΠΑ καταδίκασαν την επίθεση: «Οι ΗΠΑ καταδικάζουν με τον πιο σκληρό τρόπο την ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, που σκότωσε και τραυμάτισε δεκάδες.Το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ, όπως και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο δέχθηκε επίθεση νωρίτερα μέσα στη χρονιά, είναι σύμβολα της διεθνούς διασύνδεσης και των δεσμών που μας ενώνουν. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας πηγαίνουν στις οικογένειες και τους αγαπημένους, όσων σκοτώθηκαν και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Παραμένουμε σε ετοιμότητα για την υποστήριξη της Τουρκίας, συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ, μαζί με όλους τους φίλους και συμμάχους σε όλο τον κόσμο, καθώς συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», ήταν η δήλωση.
Εκτός της δήλωσης, όπως γνωστοποιήθηκε, η Οµοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανέστειλε χθες όλες τις πτήσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κωνσταντινούπολης μετά από τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, είπε η υπηρεσία σε δήλωσή της.
Δηλώσεις του Μπιναλί Γιλντιρίμ
Σε δηλώσεις που έκανε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, ο Γιλντιρίμ είπε πως η επίθεση έγινε στις 21.22 το βράδυ. Σημείωσε ότι «έχει σημασία το γεγονός ότι η αποτρόπαια επίθεση έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία δίνουμε, σε μεγάλο βαθμό με επιτυχία, αγώνα εναντίον της αποσχιστικής τρομοκρατίας και επίσης σε μια περίοδο που αρχίζει η ομαλοποίηση των σχέσεών μας με τους γείτονες μας».
Ο Γιλντιρίμ είπε πως «οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος».
«Η τρομοκρατία είναι μία παγκόσμια απειλή που απειλεί όλες τις χώρες και όλα τα έθνη και πρέπει να αντιμετωπιστεί με παγκόσμια συνεργασία» είπε π Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι «από τις 02.02 έχει ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ατατούρκ».
Συγκλονισμένος δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ Σταϊνμάγερ
Συγκλονισμένος από τα νέα που φθάνουν από την Κωνσταντινούπολη δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε εκδήλωση για τη διακοπή της νηστείας του Ραμαζανιού με μουσουλμάνους, χριστιανούς και εβραίους.
«Τα αίτια της επίθεσης είναι ακόμη ασαφή, αλλά όλα δείχνουν ότι οι τρομοκράτες χτύπησαν εκ νέου την τουρκική μητρόπολη. Θρηνούμε για τα θύματα μαζί με τους συγγενείς. Στεκόμαστε στο πλευρό της Τουρκίας. Οι σκέψεις μας, ειδικά αυτές τις ώρες, πηγαίνουν στους ανθρώπους στην Τουρκία», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ.
Τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης συγκλονίζουν, όπως είναι αναμενόμενο, και την πολυάριθμη μουσουλμανική κοινότητα της Γερμανίας.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων της Κάτω Σαξονίας Ρετζέπ Μπιλγκέν, με ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε: «Τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη εν μέσω Ραμαζανιού. Οι δράστες δεν μπορεί να είναι μουσουλμάνοι, δεν μπορεί να είναι καν άνθρωποι».
Ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ
«Οι προσευχές μας είναι προς τις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Ο κόσμος είναι αποσβολωμένος και έντρομος. Η τρομοκρατική απειλή δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Οι εχθροί μας είναι βίαιοι και αδίστακτοι και θα κάνουν τα πάντα για να δολοφονήσουν όσους δεν υποκύπτουν στο θέλημά τους. Πρέπει να πάρουμε μέτρα για να προστατεύσουμε την Αμερική από τους τρομοκράτες και να κάνουμε οτιδήποτε μέσα στις δυνάμεις μας για να βελτιώσουμε την ασφάλεια μας», ήταν οι δήλωση του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Ντοναλντ Τραμπ.
Για ISIS κάνει λόγω δημοσιογράφος
Για ενδεχόμενο ενέργειας της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» κάνει λόγο ο αρθογράφος της εφημερίδας Χουριέτ Αμπντουλκαντίρ Σελβί, αναφερόμενος στην επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.
Το άρθρο του Σελβί που πρόσκειται στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.
Ο Σελβί γράφει ότι οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς και ακολούθησε συμπλοκή. Ο ένας από τους δράστες σκοτώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών, ο ένας σκοτώθηκε όταν έθεσε σε λειτουργία το μηχανισμό των εκρηκτικών που είχε πάνω του και ο ένας συνελήφθη. Σύμφωνα με τον αρθογράφο, επτά ήταν οι δράστες που οργάνωσαν την επίθεση, πράγμα που σημαίνει ότι η αστυνομία καταζητεί τέσσερις.
Σύμφωνα με τον αρθογράφο, ο δράστης που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά είχε κάνει είσοδο στο αεροδρόμιο το απόγευμα, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και με τις κάμερες ασφαλείας. Ο αρθογράφος σημειώνει ότι αρχικά οι υποψίες οδηγούσαν στο ΡΚΚ, αλλά όσο προχωρά η ώρα ενισχύεται το ενδεχόμενο να είναι ενέργεια της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».
Τα όσα αναφέρει ο αρθογράφος πάντως έρχονται σε αντίθεση με τη δήλωση του νομάρχη Κωνσταντινούπολης περί τριών επιχειρήσεων αυτοκτονίας.
Ελληνικό ΥΠΕΞ
Την οργή και την απόλυτη καταδίκη του για το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, εξέφρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το ΥΠΕΞ τονίζει ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, στη γειτονική χώρα.
Λευκός Οίκος
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έλαβε ενημέρωση για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης από τη Λίζα Μόνακο, την σύμβουλό του για θέματα εσωτερικής ασφαλείας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ανακοίνωση της Aegean
Λόγω των εκρήξεων που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ η Aegean ενημερώνει τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια από/προς Κωνσταντινούπολη με ημερομηνία ταξιδίου εως και 6 Ιουλίου 2016 και ημερομηνία έκδοσης εισιτηρίου έως και 28 Ιουνίου 2016, ότι σε περίπτωση που επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα είτε να ακυρώσουν το εισιτήριο με πλήρη επιστροφή χρημάτων ή να πραγματοποιήσουν αλλαγή ημερομηνίας χωρίς χρέωση αλλαγής και τέλος εξυπηρέτησης.
Για ακυρώσεις ή τροποποιήσεις παρακαλούμε καλέστε στο Τμήμα Κρατήσεων 8011120000 ή 2106261000.


ΠΗΓΗ: pronews