13.6.16

Τον σκότωσε ο φίλος του! (UPD video)


O επίλογος στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας ενός ανήλικου παιδιού στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης γράφτηκε αργά το βράδυ της Κυριακής.

Φίλος και συμμαθητής του 14χρονου Τάσου, που ήταν ο βασικός ύποπτος όπως είχαμε γράψει στο ρεπορτάζ μας, ομολόγησε και ταυτοποιήθηκε από τις αστυνομικές Αρχές ως ο δράστης της επίθεσης.


Το έγκλημα έγινε με κουζινομάχαιρο, στοιχείο που από την πρώτη στιγμή έκανε τους αστυνομικούς να πιστέψουν ότι ο δολοφόνος είναι ερασιτέχνης και λειτούργησε παρορμητικά. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της ληστείας και του σεξουαλικού κινήτρου.

Εν τω μεταξύ τα στοιχεία από τη νεκροψία και νεκροτομή και κυρίως η κατάθεση του δράστη έστρεψαν τις έρευνες σχεδόν από την πρώτη στιγμή στον φίλο του θύματος, που ήταν και το άτομο που τον είδε τελευταίο. Απομένει να διασταυρωθούν κάποια ακόμα στοιχεία, ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο εμπλοκής ενηλίκων στην υπόθεση.

Αστυνομικές πηγές μιλώντας στο zougla.gr ανέφεραν ότι ο δράστης έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και πολύ συχνά λογομαχούσε με τον νεαρό φίλο του για τα χωράφια και τα τρακτέρ που ανήκαν στις οικογένειές τους. Ο δράστης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τα τελευταία χρόνια δεχόταν σωματική και λεκτική βία από το θύμα.

Τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.

To μήνυμα του θείου του στο Facebook

Το τραγικό τέλος


Το παιδί εξαφανίστηκε χθες προκαλώντας ανησυχία στους συγγενείς και τους φίλους που έψαχναν όλη τη νύχτα. Όπως έγινε γνωστό, ο 14χρονος διασκέδαζε χτες το βράδυ σε καφετέρια του χωριού από όπου και αναχώρησε πριν τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, δεν επέστρεψε ποτέ σπίτι του και οι γονείς του δήλωσαν στην αστυνομία την εξαφάνισή του.

Το πρωί της Κυριακής, λίγο μετά της 11.00, δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ του χωριού εντοπίστηκε το πτώμα του 14χρονου, που έφερε μαχαιριά στην καρωτίδα. Γείτονας της οικογένειας βρήκε τον ανήλικο σφαγμένο να κείτεται σε χωράφι κοντά στο γυμναστήριο του χωριού.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο 14χρονος έφερε δύο τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό και στον αυχένα όπως επίσης και ίχνη πάλης, που αποδεικνύουν ότι αντιστάθηκε στον δολοφόνο του.

Το κινητό τηλέφωνο του άτυχου 14χρονου βρέθηκε απενεργοποιημένο στο πλευρό του, όπως και τα χρήματα που είχε μαζί του.





πηγη: zougla.gr