9.6.16

"Φωτιά" παίρνει η Μαύρη Θάλασσα: Η Ρωσία στέλνει το “Admiral Grigorovich” με τους φονικούς Kalibr-NK απέναντι στο "USS Porter" (βίντεο)


Η ΜΟΣΧΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΝΑ "ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ" 

“Φωτιά” παίρνει η Μαύρη Θάλασσα. Η Ρωσία ως απάντηση στην παρουσία του αμερικανικού αντιτορπιλικού κατευθυνόμενων βλημάτων “USS Porter” στέλνει στην περιοχή τη νεότευκτη φρεγάτα “Admiral Grigorovich” η οποία είναι εξοπλισμένη με πυραύλους Cruise τύπου Kalibr-NK.

Η ρωσική φρεγάτα με την κωδική ονομασία 11356 πριν από μερικές ώρες πέρασε τα Στενά του Βοσπόρου, περνώντας στη Μαύρη Θάλασσα και λαμβάνοντας θέση απέναντι στο αμερικανικό αντιτορπιλικό. Πρόκειται για μία ακόμη διένεξη στην κόντρα Ρωσία με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ που ανοίγεται πλέον σε πολλά μέτωπα, μεταξύ των οποίων και αυτό της Μεσογείου.
Στην ανατολική Μεσόγειο συσσωρεύονται πλέον ισχυρές ναυτικές δυνάμεις (οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο) και όλα δείχνουν πώς θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της Συρίας, οι οποίες ωστόσο δεν αποκλείεται να γενικευτούν. Η Συμμαχία και οι Αμερικανοί τραβούν πλέον αρκετά το σχοινί της έντασης με τη Μόσχα και σε επικίνδυνο βαθμό.
Μετά μάλιστα το “Admiral Grigorovich” η Ρωσία είναι αποφασισμένη να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις δυνάμεις της τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στη Βαλτική, στέλνοντας τα πλοία του ίδιου προγράμματος που θα παραδίδονται πλέον στο Στόλο. Ήδη ένα ακόμη ύψωσε σημαία και το “Admiral Makarov” έχει προγραμματιστεί να παραδωθεί στο ρωσικό Ναυτικό τον προσεχή Αύγουστο.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί πώς το “Admiral Grigorovich” πριν από λίγες ημέρες πραγματοποίησε άσκηση αναζήτησης και εντοπισμού υποβρυχίων σε συνεργασία με τον αεροσκάφος Tu-142M3 που έχει μεγάλες ανθυποβρυχιακές ικανότητες. Η άσκηση αυτή έγινε στη Μεσόγειο, στο δρόμο προς τη Μαύρη Θάλασσα.
Το “Admiral Grigorovich” είναι επικεφαλής του νέου τύπου φρεγατών του ρωσικού Ναυτικού με την κωδική ονομασία 11356. Είναι εξοπλισμένη με αντιπλοικούς πυραύλους Kalibr-ΝΚ, τύπου cruise, καθώς επίσης διαθέτει και σύγχρονο σύστημα αεράμυνας.
Κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Yantar στο Καλίνινγκραντ για το στόλο της Μαύρης Θάλασσας και ολοκλήρωσε τις δοκιμές με βολές στην Θάλασσα του Μπάρεντς. Η εκτόξευση βλημάτων Kalibr και Shtil είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Συγκεκριμένα η φρεγάτα είναι χωρητικότητας 4.000 τόνων, αναπτύσσει ταχύτητα 30 κόμβων, διαθέτει εν πλώ αυτονομία 30 ημερών και είναι εξοπλισμένη με πυραύλους Kalibr-ΝΚ, πυραύλους cruise που διαθέτουν μεγάλη ακρίβεια, αλλά και με πυραύλους αεράμυνας Shtil-1 , καθώς και με ένα πυροβόλο τύπου Palash.
pronews