5.6.16

Aνάπτυξη δύο ρωσικών μηχανοκίνητων ταξιαρχιών στα σύνορα με Ουκρανία: Σκληρές συγκρούσεις σε Ντονέτσκ (φωτό, vid)


του Βασίλη Καπούλα
Στην αιφνιδιαστική ανάπτυξη δύο μηχανοκίνητων Ταξιαρχιών στα σύνορα με την Ουκρανία με εκατοντάδες άρματα μάχης και πυροβολικό προχώρησε η Ρωσία με τις σφοδρές συγκρούσεις σε Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαίτσεβο, Γκορλόφκα και Ντονμπάς να μαίνονται
Όπως ανακοινώθηκε από το Κίεβο σκοτώθηκαν 37 Ουκρανοί στρατιώτες το Μάιο ενώ τραυματίστηκε χθες από τους ρωσόφωνους και ο "Μοτορόλα" ο αρχηγός της επίλεκτης δύναμης "Σπάρτη" και μεταφέρθηκε στην Αγία Πετρούπολη.
 
Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι από την αρχή του έτους έχουν σκοτωθεί 286 Ουκρανοί Στρατιώτες και 350 έχουν τραυματιστεί στις σφοδρές συγκρούσεις.
 
Η Ρωσία αποφάσισε να αναπτύξει την 28η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία και την 23η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στα σύνορα με την Ουκρανία.
 
H 23η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία μετακινήθηκε από την Samara προς το Μπέλγκογκραντ στην περιοχή Valuyki και η 23 η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στην πόλη Klintsy στην περιοχή Bryansk στα σύνορα Ουκρανίας και Λευκορωσίας.
 
Η Ρωσία δεν σταματά εδώ καθώς δημιουργεί ακόμη τρεις νέες Ταξιαρχίες στις περιοχές Smolensk, Voronezh και Rostov.
 
Τελικά το πρωινό της 30ης Μαΐου έφτασαν οι πρώτοι Ρώσοι στρατιώτες όπου τους υποδέχτηκαν εκπρόσωποι της πόλης Klintsy.
 
Χαρακτηριστικό της έντασης στην περιοχή είναι η στρατιωτική εκπαίδευση μαθητών στο Ντονμπάς ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι γι αυτό που έρχεται.
 
Στη Νέα Ρωσία εντοπίστηκαν ομάδες αναγνώρισης και δολιοφθοράς των Ουκρανών ενώ σε ενέδρα από τις δυνάμεις των ρωσοφώνων σκοτώθηκαν αρκετοί από την 72η Ουκρανική Ταξιαρχία.
 
Όπως αποκαλύψαμε χθες, ο Ρώσος πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ Alexander Grushko μίλησε με σκληρή γλώσσα στις διαθέσεις της συμμαχίας να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στα σύνορα με τη Ρωσία μιλώντας ανοικτά για «στρατιωτική απάντηση», που θα έρθει αργά ή γρήγορα (δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ).
 
«Μια ενδεχόμενη απόφαση του  ΝΑΤΟ να αναπτύξει περισσότερα τάγματα στις περιοχές που γειτνιάζουν με τη Βαλτική θα μεταβάλλει την κατάσταση στην περιοχή και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ασφάλειας.
 
Σήμερα η κατάσταση αυτή φέρνει νέες παραμέτρους και σίγουρα απαιτεί όχι μόνο πολιτική απάντηση αλλά και τη λήψη των απαραίτητων στρατιωτικών μέτρων», είπε ο Grushko μιλώντας σε δημοσιογράφους από την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες για να συμπληρώσει:
 
«Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα παρακολουθήσουν την κατάσταση με ιδιαίτερη προσοχή και θα αποφασίσουν για τα κατάλληλα στρατιωτικά μέτρα προκειμένου να εξουδετερώσουν την απειλή, την σχετιζόμενη με τις ΝΑΤΟϊκές δραστηριότητες.
 
Είναι τόσο αυτονόητο πλέον ότι θα λάβουμε μέτρα και οι εταίροι μας στο συμβούλιο Ρωσίας-ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να νιώσουν αιφνιδιασμένοι από αυτά» είπε ο Ρώσος πρεσβευτής για να καταλήξει:
 
«Όλοι οι ρεαλιστές πολιτικοί αλλά και οι στρατιωτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν και να συνειδητοποιήσουν ότι οποιαδήποτε δράση εκ μέρους της συμμαχίας θα προκαλέσει και την ανάλογη αντίδραση αργά ή γρήγορα».
 
Mετά την αμυντική συμφωνία Ουκρανίας-Τουρκίας και την ΝΑΤΟϊκή παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα, το Κίεβο έχει εντείνει τις προκλήσεις στην περιοχή της Νέας Ρωσίας.
 
Photos on the arrival of the military M / A station (s) klintsy.info
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




pronews