13.6.16

Aρχηγός ΓΕΕΘΑ "με τα όλα του": Ο ναύαρχος Β.Αποστολάκης έκανε άλμα από CH-47D Chinook και κατάδυση μαζί με τα «βατράχια» [βίντεο-φωτό]


ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΚΑΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ...

της Χριστίνας Φλάσκου
O αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, βετεράνος των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Πέραμο και δεν αρκέστηκε σε επιθεώρηση, αλλά ζήτησε να κάνει άλμα από ελικόπτερο και στη συνέχεια έκανε και κατάδυση με τους συναδέλφους του της ΜΥΚ!
Ακολουθώντας το πρόγραμμα των μαχητών από το Ειδικό Τάγμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ), τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) και τη Ζ' Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών (Ζ' ΜΑΚ) (το ΓΕΕΘΑ έχει υπό την άμεση διοίκησή του όλες τις ειδικές δυνάμεις) ο ναύαρχος Β.Αποστολάκης αφού συνομίλησε με το προσωπικό συμμετείχε και ο ίδιος σε προγραμματισμένο άλμα αλεξιπτωτιστού από ελικόπτερο Chinook CH-47D και σε κατάδυση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, με προσωπικό της ΔΥΚ, της Ζ’ ΜΑΚ και του ΕΤΑ. 
Ο Αρχηγός είναι και ο ίδιος στέλεχος των ειδικών δυνάμεων αφού έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ) και επιπλέον έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής.
Ο Β.Αποστολάκης, έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά που ολοκληρώνουν τον σύγχρονο αξιωματικό των ΕΔ, λένε όλοι οι ανώτατοι αξιωματικοί που συνεργάζονται μαζί του από όλους του Κλάδους.
Μαχητής όταν πρέπει, επιτελής, όταν το απαιτεί η περίσταση και... μάνατζερ στον ρόλο του Α/ΓΕΕΘΑ, προσπαθώντας να πετύχει τα φαινομενικά αδύνατα: Ενα ικανό στράτευμα, χωρίς επαρκείς οικονομικούς πόρους.
Και μην ξεχνάμε: Ακόμα τα υποβρύχια Type 214 θα "σάπιζαν" στην ναυπηγική κλίνη του Σκαραμαγκά αν δεν τολμούσε ο ίδιος να τα παραλάβει.
Κάνοντας πράξη το "Ο τολμών νικά" της πουλάδας του....


pronews