8.6.16

Ο Ερντογάν “καυχιέται” ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του έχουν σκοτώσει 7600 Κούρδους!


Οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας έχουν σκοτώσει 7.600 Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες από την 20ή Ιουλίου 2015 μέχρι σήμερα, δήλωσε απόψε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην ημερομηνία που το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) τερμάτισε τη διετή μονομερή εκεχειρία που είχε κηρύξει.

«Η τρομοκρατική οργάνωση γνώρισε τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί της που είχαν στόχο να διχάσουν το έθνος έσκασαν στα χέρια της», ανέφερε ο Ερντογάν σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά με ακροατήριο οικείους των μελών των υπηρεσιών ασφαλείας που έχασαν τη ζωή τους στη σύρραξη.
«Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας με αποφασιστικότητα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
  Επικύρωσε την άρση ασυλίας βουλευτών
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικύρωσε την αναθεώρηση του Συντάγματος που προβλέπει την άρση της ασυλίας μελών της Βουλής, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του, εξέλιξη που αναμένεται να οδηγήσει στην απομάκρυνση δεκάδων μελών ενός κόμματος που εκπροσωπεί την κουρδική μειονότητα από την τουρκική Εθνοσυνέλευση.
Ο Ερντογάν κατηγορεί το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), την τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Εθνοσυνέλευση, ότι αποτελεί την πολιτική πτέρυγα των αυτονομιστών που διεξάγουν ανταρτοπόλεμο επί τρεις δεκαετίες και θέλει να προσαχθούν ενώπιον των δικαστηρίων.
Η αναθεώρηση του Συντάγματος αυτή θεωρείται πως διευκολύνει σημαντικά την προσπάθεια του Ερντογάν να μετατρέψει το τουρκικό πολιτικό σύστημα σε προεδρικό.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ,http://www.militaire.gr/