24.6.16

Σφαγή στην Κύπρο: Δολοφονήθηκε ο Φάνος Καλοψιδιώτης - Νεκροί και άλλα 3 ή 4 άτομα στην άγρια δολοφονική επίθεση


ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ - Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ "ΣΕΧΤΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ"

του Πάνου Σπαγόπουλου
Ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης (ο οποίος ήταν στόχος εγκληματικής ενέργειας επίσης στις 23 Ιουνίου 2012 όταν είχαν σκοτωθεί πέντε άτομα που εργαζόντουσαν ως φρουροί του) όπως ακόμα κι ένας αστυνομικός φίλος του με τη γυναίκα του, δολοφονήθηκαν πριν λίγο στην Αγία Νάπα στην Κύπρο.
 
Νεκρός και ένας εκ των δραστών, ενώ σοβαρά τραυματισμένος είναι ακόμα ένας αστυνομικός ο οποίος φέρεται να είναι αυτός που πυροβόλησε και σκότωσε τον έναν δράστη. 
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε και δεύτερος δράστης ο οποίος φέρεται να διέφυγε βαριά τραυματισμένος και εν τέλει απεβίωσε και αυτός..
 
Είναι το χειρότερο μακελειό από ανταλλαγή πυροβολισμών σε έδαφος της ΕΕ εδώ και πολλά χρόνια.
 
Ο επιχειρηματίας συνέτρωγε μαζί με τους δύο αστυνομικούς και τη σύζυγο του ενός όταν εμφανίστηκαν οι δύο δράστες και άρχισαν να πυροβολούν. Ο ένας εκ των αστυνομικών έβγαλε το όπλο του και ανταπέδωσε τα πύρα σκοτώνοντας τον έναν δράστη ο οποίος είναι αλλοδαπός και μάλλον εκτελούσε «συμβόλαιο θανάτου». Στο εστιατόριο βρισκόντουσαν και τα παιδιά του αστυνομικού που σκοτώθηκε τα οποία είδαν τους γονείς τους να πέφτουν νεκροί.
 
Πριν από λίγο υπήρξε πληροφορία στην αστυνομία ότι είναι νεκρός και ο δεύτερος δράστης ο οποίος είχε διαφύγει από το εστιατόριο βαριά τραυματισμένος.   Αστυνομικοί μετέβησαν σε συγκεκριμένο βενζινάδικο, αναζητώντας τον.
 
Στη σκηνή επικρατεί πανικός με εκατοντάδες τουρίστες να έχουν σπεύσει στο σημείο, ενώ η αστυνομία απέκοψε την κυκλοφορία στην τουριστική περιοχή.
 
Το άγριο φονικό σημειώθηκε πολύ κοντά στο σημείο, όπου διαπράχθηκε ο πενταπλός φόνος στην Αγία Νάπα  πριν από 4 χρόνια. Στόχος ήταν και πάλι ο Φάνος Καλοψιδιώτης.
 
Πέρυσι στις 20 Ιουνίου άγνωστοι δολοφόνησαν τον πατέρα του έξω από την οικία του.
 
Το βράδυ της Παρασκευής ο 73χρονος Γιάννης Καλοψιδιώτης, πατέρας του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη, δολοφονήθηκε από αγνώστους στο εξοχικό του.
 
Το θύμα βρισκόταν στο αγρόκτημα και όταν άκουσε τα σκυλιά να γαβγίζουν βγήκε να δει τι συμβαίνει. Άγνωστος ή άγνωστοι που του είχαν στήσει καρτέρι τον πυροβόλησαν με πυροβόλο όπλο και τον σκότωσαν εν ψυχρώ.
 
Τέσσερις σφαίρες τον έπληξαν σε διάφορα μέρη του σώματός του. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, ο φόνος διαπράχθηκε στις 9.45 το βράδυ με μόνη αυτόπτη μάρτυρα τη σύζυγο του θύματος.
 
Στις 3:30  τα ξημερώματα στις 23 Ιουνίου του 2012 τρεις Κύπριοι και δύο Ρουμάνοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ σε καρτέρι που τους είχαν στήσει και τους γάζωσαν με πιστόλια στο κεφάλι και στο στήθος. Στόχος ήταν ο επιχειρηματίας  Φάνος  Καλοψιδιώτης, ο οποίος όμως δεν βρισκόταν στο αυτοκίνητο.
 
Αποδείχθηκε ότι οι δολοφόνοι ήταν Ελληνες εκτελεστές από τον λεγόμενο "αντιεξουσιαστικό" χώρο και μάλιστα υπάρχει κατάθεση του ενός από αυτούς που αναφερόταν σε σχέση του με την "Σέχτα Επαναστατών" την πλέον δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση μετά την "17η Νοέμβρη", της οποίας κανένα μέλος δεν έχει ποτέ συλληφθεί.
 
Οι δύο φονιάδες φαίνεται ότι εμπλέκονταν στην δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου του 2010.
 
Σε ένορκη κατάθεση που έδωσε ο καταδικασμένος σε ισόβια για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα Αναστάσιος Τσεχιλίδης ανέφερε ότι δολοφόνος του άτυχου δημοσιογράφου ήταν ο συγκατηγορούμενός του Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, ο δεύτερος του φονικού της Αγίας Νάπα το 2012, αλλά και ένα δεύτερο μέλος της Σέχτας, για το οποίο μάλιστα υποστηρίζει ότι έριξε τις πρώτες και καθοριστικές βολές στον Σωκράτη Γκιόλια.
 
Το πρόσωπο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ένας γνωστός αντιεξουσιαστής που έχει αλβανική υπηκοότητα, καθώς είναι γεννημένος σε χωριό της Β. Ηπείρου που κατοικείται μόνο από Ελληνες.
 
Πρόκειται για τον 34χρονο Αιμίλιο Π., τον οποίο ο Τσεχιλίδης υποστηρίζει ότι είχε γνωρίσει την εποχή που βρισκόταν ακόμη στην Αθήνα, πριν διαπράξουν μαζί με τον Μαμαλικόπουλο την πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα, το καλοκαίρι του 2012.
 
«Πείτε στην Αντιτρομοκρατική, που ξέρει καλά τον Αιμίλιο Π., να τον ανακρίνει όχι μόνο για τη δολοφονία του Γκιόλια, αλλά και γι' αυτήν του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα, τον οποίο επίσης σκότωσε η Σέχτα» λέει στην κατάθεσή του ο Τσεχιλίδης, ο οποίος μάλιστα φέρεται να έχει αποκαλύψει ακόμα και την ταυτότητα του ανθρώπου που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Γκιόλια.
 
Ο Αιμίλιο Π. δεν είναι άτομο άγνωστο την Αντιτρομοκρατική. Διέμενε μαζί με τον Μαμαλικόπουλο στην κατάληψη της οδού Βαλτετσίου. Οταν η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε εκεί, με αίτημα των κυπριακών Αρχών, τον Μαμαλικόπουλο, είχε προσαχθεί και ο Αιμίλιο Π. Ομως αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν υπήρχε κάτι εις βάρος του.
 
Ο Βορειοηπειρώτης φέρεται να έκανε στενή παρέα με γνωστό κακοποιό που είχε απασχολήσει τις Αρχές για διακίνηση κοκαΐνης στο κέντρο της Αθήνας, κάτι με το οποίο είχε σχέση και ο Μαμαλικόπουλος, που ήταν και ο ίδιος χρήστης και είχε εμπλακεί με κυκλώματα εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα.
 
Το συγκεκριμένο πρόσωπο κατοικούσε σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια, αλλά τα ίχνη του έχουν χαθεί εδώ και έξι μήνες από την περιοχή. Οι πληροφορίες λένε πως είναι αυτός που ήρθε σε επαφή με τον  ηθικό αυτουργό της πενταπλής δολοφονίας στην Αγία Νάπα και έκλεισε το «συμβόλαιο θανάτου» με εκτελεστές τον Μαμαλικόπουλο και τον Τσεχιλίδη

pronews