9.6.16

ΩΡΑΡΙΟ: 24ωρες υπηρεσίες χωρίς απαλλαγές- Να εφαρμοστεί ο νόμος ζητά η ΕΣΠΕΗΠ


 Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Εφαρμογή της νομοθεσίας για 40 ώρες εργασία την εβδομάδα ζητά εκ νέου η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς φαίνεται ότι λόγω των υπηρεσιών που γίνονται στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων αυξήθηκε ραγδαία ο αριθμός των υπηρεσιών, χωρίς να παίρνουν τα στελέχη τις νόμιμες απαλλαγές.

Το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σηκώσει στις πλάτες τους το προσφυγικό, δεν σημαίνει ότι σε ειρηνική περίοδο πρέπει να καταστρατηγούνται όσα δικαιώματα προβλέπονται στους νόμους. 



Το γεγονός ότι ο Στρατός λειτουργεί με εντολές από την ιεραρχία, επίσηςδεν σημαίνει ότι πρέπει να καταλύεται κάθε έννοια σεβασμού στους υπάρχοντες νόμους.

Το αίτημα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ) είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Με επιστολή της προς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Βίτσα, προτείνει να δοθούν άμεσα οι ανάλογες ώρες απαλλαγή στο σύνολο του προσωπικού που εκτελεί 24 ωρες υπηρεσίες ώστε το ωράριο εργασίας τους να μην ξεπερνά τις 40 ώρες εβδομαδιαίως όπως άλλωστε ορίζει και η νομοθεσία .

Σε απάντηση που έδωσε ο κ. Βίτσας στις 4 Μαϊου σε Κοινοβουλευτικό έλεγχο, δηλώνει ότι το ωράριο του προσωπικού είναι 40 ώρες και εφαρμόζεται. Ας ελπίσουμε να επιληφθεί το θέματος.

Η ΕΣΠΕΗΠ στην επιστολή της αναφέρει


Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Σας γνωρίζουμε ότι λόγω της λειτουργίας πολλών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στην Περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων έχει αυξηθεί ο αριθμός των 24 ωρων υπηρεσιών των συναδέλφων από τις αρχές Απριλίου.
Το γεγονός αυτό έχει επιβαρύνει κατά πολύ το ωράριο αλλά και τις συνθήκες εργασίας των Στρατιωτικών αλλά και των οπλιτών που υπηρετούν την θητεία τους στην παραμεθόριο περιοχή της Ηπείρου με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη υπερωριακή απασχόληση στο σύνολο του προσωπικού, πέραν των 40 ωρών προσφοράς εργασίας εβδομαδιαίως που ισχύει και για το προσωπικό των Ενοπλων Δυνάμεων όπως και ο ίδιος αναφέρατε με την σχετική απάντησή σας στην Βουλή.
Η Ένωσή μας προτείνει να δοθούν άμεσα οι ανάλογες ώρες απαλλαγή στο σύνολο του προσωπικού που εκτελεί 24 ωρες υπηρεσίες ώστε το ωράριο εργασίας τους να μην ξεπερνά τις 40 ώρες εβδομαδιαίως όπως άλλωστε ορίζει και η νομοθεσία .

Τέλος κ Υπουργέ να σας επαναφέρουμε το αίτημα της Ένωσής μας και του Πανελλήνιου Συντονιστικού Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΑ.Σ.Ε.Δ.) που μετέχουμε για συνάντηση μαζί σας ώστε να σας εκθέσουμε τις προτάσεις μας για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν το Στρατιωτικό προσωπικό.



onalert