30.4.16

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Παρεμβολείς κατά UAV

Μπορούμε και στην Ελλάδα να κατασκευάσουμε παρεμβολείς για τα Τούρκικα UAV και drones.Tι περιμένουμε; 
Efenpress
Η χρήση συστημάτων παρεμβολής κατά μη επανδρωμένων αεροχημάτων από τις αρμενικές δυνάμεις στην εξελισσόμενη σύγκρουση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, φέρεται να επιβεβαιώνεται από ενδείξεις.

Επίσης, συστήματα παρεμβολής χρησιμοποιούνται και από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν. Εκτιμάται ότι τα συστήματα παρεμβολής που χρησιμοποιούν και οι δύο αντίπαλοι είναι πιθανότατα ρωσικής προέλευσης.
Είναι εξάλλου γνωστό ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει αναπτύξει πληθώρα προηγμένων συστημάτων παρεμβολής τα οποία με προσαρμογές μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά μη επανδρωμένων αεροχημάτων.
Επιπρόσθετα, στις επιχειρήσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει διαπιστωθεί η χρήση μη επανδρωμένων αεροχημάτων Thunder B (κατασκευής της ισραηλινής Bluebird, απεικονίζεται στη συνημμένη φωτογραφία). Μάλιστα στις αρχές Απριλίου αναφέρθηκε η κατάρριψη ενός αεροχήματος Thunder B.
Επίσης, η χρήση και «περιφερόμενων» πυρομαχικών όπως το Harop (κατασκευής της ισραηλινής Israel Aerospace Industries, βλ. την ανάρτηση με τίτλο «Καραμπάχ: Μη επανδρωμένα… καμικάζι, εγκαίνια» στον σύνδεσμο http://www.defence-point.gr/news/?p=149879).
http://www.defence-point.gr/