26.4.16

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εξιχνιάστηκαν απάτες μέσω αγγελιών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών



Τέλος στη δράση 49χρονου ημεδαπού, που προέβαινε σε απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, έβαλαν με την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του,  αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για «Απάτη κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα τετελεσμένη».


Συγκεκριμένα, ο 49χρονος, από το Νοέμβριο του προηγούμενου έτους, καταχωρούσε σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών.

Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία και συμφωνία, ως προς το χρηματικό ποσό, με τους υποψήφιους αγοραστές, απέστελλε ταχυδρομικώς με αντικαταβολή, ηλεκτρονικές συσκευές, διαφορετικές και μικρότερης αξίας σε σχέση με τις συμφωνηθείσες, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης εντόπισαν και συνέλαβαν τον 49χρονο, μεσημβρινές ώρες της 25-04-2016, προ ταχυδρομικής αποστολής δέματος που κατείχε, με παραλήπτη αλλοδαπό, το οποίο περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο με φορτιστή.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, το ανωτέρω  χρονικό διάστημα, εξαπάτησε συνολικά (41) άτομα σε διάφορες περιοχές της χώρας, αποκομίζοντας το χρηματικό ποσό των (5.920) ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει επιπλέον τέσσερα (4) άτομα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 49χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·        (10) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
·        (2) κινητά τηλέφωνα με τις συσκευασίες τους,
·        (21) αντάπτορες ηλεκτρονικού υπολογιστή,
·        Διάφορα μικροεξαρτήματα υπολογιστή,
·        Δύο δέματα με στοιχεία παραλήπτη και
·        Οκτώ κενές ταχυδρομικές επιταγές.