30.4.16

Βίντεο: Ανατίναξη λεωφορείου που μετέφερε Τούρκους καταδρομείς από το ΡΚΚ

Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΑΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΙΡΝΑΚ, ΜΑΡΝΤΙΝ ΚΑΙ ΤΖΕΒΕ ΤΗΣ Ν.Α ΤΟΥΡΚΙΑΣ 


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

 Ισχυρά πλήγματα κατά του τουρκικού Στρατού πέτυχαν οι μαχητές του ΡΚΚ τις τελευταίες ημέρες με αποκορύφωμα την ανατίναξη ενός λεωφορείου που μετέφερε στελέχη των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων το βίντεο της οποίας ανάρτησαν σήμερα στο διαδίκτυο οι Κούρδοι.  
 Το περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη Mardin η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Συρία και αποτελείται κυρίως από Κούρδους. 
  Στην πόλη Mardin διεξάγονται σφοδρές μάχης ανάμεσα σε Τούρκους καταδρομείς και μαχητές του ΡΚΚ από σπίτι σε σπίτι και σε κάθε στενό της πόλης με βαρύ τίμημα αίματος για τον τουρκικό Στρατό και την Στρατοχωροφυλακή όπως φαίνεται σε επόμενο βίντεο που ακολουθεί. 
  Σε άλλα βίντεο και εικόνες απεικονίζεται η ολοκληρωτική ισοπέδωση της τουρκικής πόλης Geve κατοικούμενης από Κούρδους και αυτή ευρισκόμενη πάνω στην τουρκοσυριακή συνοριογραμμή.  
 Mεγάλη είναι και η καταστροφή στην πόλη Σιρνάκ όπως δείχνουν οι εικόνες και τα βίντεο όπου οι Τούρκοι βομβαρδίζουν κανονικά πολυκατοικίες. Εάν δεν ήταν γνωστό ότι επρόκειτο περί τουρκικής πόλης κάποιος θα πίστευε ότι τα βίντεο γυρίστηκαν στην Συρία.    Στο Σιρνάκ οι μαχητές του ΡΚΚ ανατίναξαν ένα κτίριο στο οποίο διέμεναν στελέχη του τουρκού Στρατού και της Στρατοχωροφυλακής. Άγνωστες οι απώλειες καθώς οι Τούρκοι δεν αποκαλύπτουν τις πραγματικές τους απώλειες ειδικά στην Στρατοχωροφυλακή η οποία είναι ένα παραστρατιωτικό σώμα. 
  Ο τουρκικός Στρατός έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία τρόμου στις συνορεύουσες με την Συρία τουρκικές πόλεις με πλειοψηφούντα κουρδόφωνο πληθυσμό κατστρέφοντάς τες ολοκληρωτικά ακολουθώντας έναν σχεδιασμό δημιουργίας ρεύματος προσφύγων και αναγκαστικής μετακίνησης των Κούρδων κατοίκων στο εσωτερικό της χώρας με αντικειμενικό σκοπό να μην υπάρχουν πληθυσμοί στα σύνορα που να έχουν έννομο συμφέρον για δημιουργία ενός μεγάλου κουρδικού κράτους που θα περιλαμβάνει την ΝΑ Τουρκία και την Β.Συρία αλλά και στο μελλον το ιρακινό Κουρδιστάν.  
 Άλλωστε η Άγκυρα χρόνια προσπαθούσε χρημτοδοτώντας την Jays-Al-Islam και την Αλ Νούσρα στην Συρία αλλά και βοηθώντας το ίδιο το ISIS, ή επιτρέποντας τηνμετακίνηση εκατοντάδων Τσετσένων μαχητών από το έδαφός της, να ανατρέψει την κυβέρνηση Άσαντ και να αποσχίσει την Β.Συρία ιδρύοντας ένα τουρκμενικό κρατικό μόρφωμα βασισμένο στον τουρκομανικό πληθυσμό της Λαττάκειας,της Ιντλίμπ και του βόρειου Χαλεπίου το οποίο θα εμπόδιζε τους Κούρδους της Συρίας να πετύχουν την δημιουργία του δικού του ομόσπονδου καταρχήν κρατιδίου.  
 Το όνειρο αυτό όμως καταστράφηκε οριστικά από την ρωσική επέμβαση στις 30 Σεπτεμβρίου και έτσι τώρα η Άγκυρα προχωρά στο plan b που είναι ο εξανδραποδισμός των Κούρδων από τις συνοριακές περιοχές με την Συρία και η αναγκαστική μετακίνησή τους μέχρι και την Κωνσταντινούπολη. 
  Μια τακτική που την είχαν εφαρμόσει και τις δεκαετίες του '70 και του ΄80. 
Έκτοτε η Κωνσταντινούπολη απέκτησε πολλές κουρδικές συνοικίες «μεταναστών».


pronews