28.4.16

Αποκάλυψη-σοκ: Ο «Τζιχάντι Τζον» πέρασε από την Ελλάδα και είχε συλληφθεί στην Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2012 (βίντεο)


ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΟΝ... ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΡΑΚΚΑ 



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Ο 27χρονος εκτελεστής ISIS, ο πασίγνωστος (και μακαρίτης πλέον) «Τζιχάντι Τζον» κατά κόσμον Μοχάμεντ Εμουάζι, γεννημένος στο Κουβέιτ και μεγαλωμένος στο Λονδίνο είχε περάσει από την Ελλάδα και συγκερκιμένα από την Καστοριά και την Θεσσαλονίκη όπου και συνελήφθη για τέσσερις ημέρες για μη γνωστούς λόγους και αφέθηκε ελεύθερος για να  φτάσει στον προορισμό του που ήταν η Ράκκα της Συρίας για να επιτελέσει το «θεάρεστο» έργο του που ήταν να αποκεφαλίζει αθώους επί καθημερινής βάσεως.  

 Ο συγκεκριμένος εξτρεμιστής ισλαμιστής σκοτώθηκε από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους το 2015, έπειτα πολλούς γυρισμένους σε βίντεο, αποκεφαλισμούς με χολιγουντιανό στιλ.  
 Σημειώνεται ότι το πέρασμά του από Ελλάδα έγινε το καλοκαίρι του 2012 επι κυβερνήσεως Α.Σαμαρα-Ε.Βενιζέλου και ο «Τζιχάντι Τζον» πέρασε σαν παράνομος μετανάστης.  

 Η αποκάλυψη έγινε από το ρωικό δίκτυο RT το οποίο αναφέρθηκε σε όλο το ταξίδι του συγκεκριμένου ισλαμιστή όπως αυτή εξιστορείται μέσα σε 8.000 λέξεις στο τελευταίο μηνιαίο περιοδικό του ISIS, μέσω της μαρτυρίας ενός ανώνυμου τζιχαντιστή που ισχυρίζεται ότι διέσχισαν μαζί την Ευρώπη, υποδυόμενοι τους μετανάστες, έχοντας ως τελικό προορισμό την πόλη Ράκα της Συρίας που αποτελεί την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Χαλιφάτου. 
 Ταξιδεύοντας χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα μέσω της σήραγγας της Μάγχης σε ένα φορτηγό, ο ισλαμιστής σημειώνει πως «οι συνοριακοί έλεγχοι είναι πολύ πιο αυστηροί κατά την είσοδο στη Βρετανία, αντιθέτως με την έξοδο από αυτήν».  
 Από τη Γαλλία έφτασαν στις Βρυξέλλες όπου και αγόρασαν αεροπορικά εισιτήρια για την Αλβανία, «χωρίς φόβο ότι θα σημάνει συναγερμός στις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες», καθώς τα ονόματα και των δύο ήταν ήδη γνωστά στις αρχές.  
 «Μόλις φθάσαμε στη βελγική πρωτεύουσα, ξυρίσαμε τα κεφάλια μας και φάγαμε σε μια καφετέρια», περιγράφει ο ανώνυμος ισλαμιστής, καθώς ταξίδευαν με βρετανικά διαβατήρια, έχοντας στην κτοχή τους και άλλα δύο πλαστά γαλλικά διαβατήρια ως εφεδρικά, αλλά και 30.000 ευρώ σε μετρητά!   Προκαλεί εντύπωση πάντως πως είχαν τόσα λεφτά στην κατοχή τους.   Μια απευθείας πτήση προς την Αλβανία θα μπορούσε να εγείρει υποψίες και έτσι επέλεξαν να αλλάξουν προορισμό για Κέρκυρα.   
 Δεν επιβιβάσθηκαν ποτέ στην πτήση προς το νησί του Ιονίου, αντιθέτως πλήρωσαν € 1.000 ευρώ σε λαθροδιακινητές για να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα μέσω της της Καστοριάς.   Από εκεί σαν κύριοι πήραν ταξί και πήγαν στην Θεσσαλονίκη! 
  Το καλύτερο όμως έπεται καθώς εκεί συνελήφθησαν και κρατήθηκαν από την ελληνική αστυνομία επί τέσσερις ημέρες, για άνγωστους λόγους, αλλά μάλλον επειδή σε αναγνώριση στοιχείων που τους εγινε στον δόμο προέκυψε ότι πρόκειται για απρανόμως εισελθόντες στην χώρα.   Φυσικά αφέθηκαν ελεύθεροι και ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη όπου εκεί μετά τον έλεγχο των στοιχείων τους από τις τουρκικές αρχές, τους δόθηκε δίμηνη άδεια ελεύθερης κυκλοφορίας στη χώρα!
   Είναι γνωστό άλλωστε ότι η Τουρκία επέτρεπε σε όλους αυτούς να αλωνίζουν στην χώρα και τους διευκόλυνε με κάθε τρόπο και μέσον για να περάσουν στην Συρία για να πολεμήσουν εναντίον της κυβέρνησης Μ.Άσαντ, του συριακού Στρατού και εν τέλει του συριακού λαού.   Υπήρχαν άλλωστε άφθονοι συνεργάτες του ISIS στην Τουρκία οι οποίοι όπως αποδείχθηκε στις επιθέσεις με χημικά στην ανατολική Γκούτα της Δαμασκού είχαν διασυνδέσεις με την τουρκική ΜΙΤ   Ο «Τζιχάντι Τζον» εμφανίσθηκε για πρώτη φορά σε βίντεο του ISIS το 2014 και έγινε γνωστός ως ο εκτελεστής που αποκεφάλισε τον βορειοαμερικανό δημοσιογράφο Στίβεν Σότλοφ και τους βρετανούς εργαζόμενους ανθρωπιστικών οργανώσεων, Άλαν Χένινγκ και Ντέιβιντ Χέινς.  
 Η «καριέρα» έληξε με τον θάνατό του πέρσι από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται οι Αμερικανοί, σε αυτόν τον πλανητη των παρασκηνίων και των συνομωσιών κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος για τίποτα.
   Αυτό που προκαλεί εντύπωση όμως είναι ότι η Ελλάδα αποτελεί και αποτελούσε διαμετακομιστικό κέντρο ισλαμιστών απο την αρχή του πολεμικής σύγκρουσης στην Συρία. Όπως και τώρα ούτε και τότε υπήρχε ο παραμικρός έλεγχος των συνόρων. 

pronews