12.3.16

Νέα έκθεση αδιάσειστη απόδειξη της γενοκτονίας των Xριστιανών από τον ISIS


Τη στιγμή που η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρνείται να αναγνωρίσει γενοκτονία των Χριστιανών από το Ισλαμικό Κράτος για προφανέστατους πολιτικούς λόγους, μια νέα έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την οργάνωση "Ιππότες του Κολόμβου" καταγράφει αδιάσειστα στοιχεία για το χρονικό της γενοκτονίας των Χριστιανών στα εδάφη που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και τις ομάδες στήριξής του. 
Η έκθεση 280 σελίδων, με τίτλο "Γενοκτονία κατά των χριστιανών στη Μέση Ανατολή", προέκυψε από αίτημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συγκεκριμένα στοιχεία που σχετίζονται με εγκλήματα που διαπράττονται κατά των Χριστιανών από τον ISIS. 
Η έκθεση περιλαμβάνει σημαντικό υλικό που δεν υπήρχε προηγουμένως, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων από πιο ολοκληρωμένη πληροφόρηση μέχρι σήμερα, όχι μόνο οσον αφορά σε εκκλησίες που έχουν καταστραφεί, αλλά και για τους Χριστιανούς που έχουν σκοτωθεί, απαχθεί, βιαστεί, που πωλούνται σκλαβοι, που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους κλπ. Επίσης, περιγράφει λεπτομερώς συνεντεύξεις με τους μάρτυρες που έζησαν τις φρικαλεότητες κατά τη διάρκεια μιας διερευνητικής αποστολής στο Ιράκ που πραγματοποίησαν οι "Ιππότες του Κολόμβου" τον περασμένο μήνα.
Ανώτεροι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχαν ζητήσει από την οργάνωση να συντάξει μια τέτοια έκθεση πριν από τέσσερις εβδομάδες, καθώς πλησίαζε η καταληκτική προθεσμία της 17ης Μαρτίου για να αποφανθούν ως προς το εάν ή όχι ο ISIS είναι υπέυθυνος για διάπραξη γενοκτονίας κατά των χριστιανών και άλλων μειονοτικών ομάδων. Η έκθεση είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kofc.org και www.StopTheChristianGenocide.org. Μεταξύ άλλων μια αίτηση καλεί τον Υφυπουργό Τζον Κέρι να μην αποκλείσει τους χριστιανούς από την κήρυξη της γενοκτονίας υπό του ISIS. Η αίτηση έχει υπογραφεί από περισσότερους από 60.000 ανθρώπους.
Η έκθεση περιλαμβάνει μια περίληψη, περιγραφής για την υπόθεση σχετικά με τους λόγους για την κήρυξη της γενοκτονίας, και υπάρχουν προσθήκες συμπεριλαμβανομένων των περιλήψεων των συνεντεύξεων μαρτύρων, μια βάση δεδομένων των εγκλημάτων που είναι γνωστό ότι έχουν διαπραχθεί σε βάρος των Χριστιανών από τον ISIS και τις ομάδες του, τους καταλόγους των Χριστιανών που σκοτώθηκαν, εκτιμήσεις για τον αριθμό των νεκρών σε διάφορες περιοχές υπό τον έλεγχο του ISIS, δηλώσεις από άλλες κυβερνήσεις και ηγέτες του κόσμου, καθώς και πρόσθετα στοιχεία για δράσεις του ISIS  κατά των Χριστιανών που έχουν ευρέως αγνοηθεί από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.
"Υπάρχει μόνο μια λέξη που επαρκώς και νομίμως, περιγράφει τι συμβαίνει στους Χριστιανούς και άλλες θρησκευτικές μειονότητες στη Μέση Ανατολή. Αυτή η λέξη είναι «γενοκτονία", δήλωσε ο Carl Anderson στην παρουσίαση της έκθεσης.
Επεσήμανε ότι η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη γενοκτονία και η νομοθεσία των ΗΠΑ αναφέρουν ότι γενοκτονία συμβαίνει ακόμα και όταν η καταστροφή μιας ομάδας δεν είναι πλήρης, αλλά μόνο εν μέρει. 
"Τα στοιχεία που περιέχονται στην παρούσα έκθεση, καθώς και τα αποδεικτικά στοιχεία που επικαλείται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεωρούμε πως θα αναγκάσουν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για να πιστεύουν ότι το έγκλημα της γενοκτονίας έχει διαπραχθεί", δήλωσε ο Anderson.
"Αν και πιστεύουμε ότι αυτή είναι η πιο ολοκληρωμένη έκθεση για το θέμα αυτό μέχρι σήμερα, καλύπτοντας περιστατικά στο Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Υεμένη, συνεχίζουμε να λαμβάνουμε νέες αναφορές και νέα στοιχεία", πρόσθεσε ο Anderson. 
Σημείωσε ακόμη ότ ιτα αποδεικτικά στοιχεία καθιστούν σαφές ότι ο ISIS στοχεύει στους Χριστιανούς προκειμένου να τους καταστρέψει ως ομάδα και τον Χριστιανισμό ως θρησκεία.
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται δηλώσεις τρομοκρατών όπως: «Θα κατακτήσουμε τη Ρώμη σας, θα σπάσουμε τους σταυρούς σας, και θα υποδουλώσουμε τις γυναίκες σας ... Τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα φτάσουν και θα πουλήσουν τους γιους σας στην αγορά σκλάβων. "