8.3.16

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σφοδρές ανταλλαγές πυρών μεταξύ τουρκικού και συριακού πυροβολικού - Νεκροί και τραυματίες Τούρκοι (vid, φωτό)


ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ 

του Βασίλη Καπούλα
 
Κλιμακώνεται η κατάσταση στα συροτουρκικά σύνορα καθώς υπάρχει σφοδρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ του τουρκικού και συριακού πυροβολικού με νεκρούς και τραυματίες ενώ ο εκπρόσωπος του YPG, Redur Xelil, καταγγέλλει ότι οι ισλαμιστές στην Sheikh Maqsood χρησιμοποίησαν χημικά όπλα εναντίον των Κούρδων.
 
Η τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή δεν έχει σταματήσει καθώς η Άγκυρα σφυροκοπά συνεχώς θέσεις των Κούρδων και του συριακού Στρατού εδώ και ένα μήνα ενώ επιτρέπει απροκάλυπτα την διέλευση ισλαμιστών από την Τουρκία προς την Συρία.
 
Συγκεκριμένα, δύο Τούρκοι σκοτώθηκαν μεταξύ των οποίων και ένα τετράχρονο παιδάκι ενώ δύο ακόμα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από σφυροκόπημα του συριακού πυροβολικού στην τουρκική πόλη Kilis κοντά στα σύνορα με την Συρία.
 
Ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε πως οκτώ ρουκέτες Katyusha κτύπησαν την τουρκική πόλη ενώ οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις απάντησαν άμεσα στην πρόκληση και ακολούθησαν σφοδρές ανταλλαγές πυρών.
 
Οι Τουρκικές αρχές μεταδίδουν συγκεχυμένες πληροφορίες λέγοντας από τη μια πως οι ρουκέτες προήλθαν από μια περιοχή που ελέγχεται από το ISIS στα συριακά σύνορα ενώ από την άλλη αφήνουν να εννοηθεί πως ευθύνεται ο συριακός Στρατός.
 
Μάλιστα μία από τις εκρήξεις καταγράφτηκε σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι TRT WORLD με τον ανταποκριτή Francis Collings να μεταδίδει ζωντανά από το Kilis. 
 
Το μέλος του Κοινοβουλίου Mustafa Hilmi Dulger ανέφερε ότι τα σχολεία στο Kilis έκλεισαν καθώς πυροσβεστική και ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο των εκρήξεων για να παραλάβουν νερκούς και τραυματίες.
 
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές τουρκικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων ο αρχηγός της Αστυνομίας Candemir Ozdemir και ο διοικητής της στρατοχωροφυλακής Gokhan Sahin.
 
Δεν πρέπει να διαφεύγει ότι η Ρωσία έχει καταγγέλλει τουρκική προβοκάτσια καθώς οι τρομοκράτες της Al-Nusra σφυροκοπούν το έδαφος της Τουρκίας για να προκαλέσουν ανταλλαγή πυρών από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και να βρουν δικαιολογία για εισβολή στην Συρία ενώ η ΕΕ δέχτηκε χτες να συζητήσει την τουρκική πρόταση δημιουργίας ζώνης ασφαλείας στην Συρία


PRONEWS