30.3.16

O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΥΠΑΙΝΙΧΘΗΚΕ ΣΧΕΣΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ Α.ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ


 Π.Καμμένος: "Παραιτήθηκα για το λεκτικό λάθος Μουζάλα" 
- Ε.Βενιζέλος: "Είσαι αλήτης, είσαι αλητάμπουρας! Θα ζητήσεις συγγνώμη στα τέσσερα" 
  (Για ...φοιτήτρια τον πέρασε; Juan)

της Χριστίνας Φλάσκου   «Δεν αρκεί η συγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του», έλεγε ο Πάνος Καμμένος όταν ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής αποκάλεσε τα Σκόπια ως «Μακεδονία», αλλά πριν λίγο χαρακτήρισε «λεκτικό λάθος» την τοποθέτηση του συναδέλφου του, ενώ υποστήριξε ότι υπέβαλε την παραίτησή του ιδίου και των υπουργών του κόμματός του όταν συνέβη το επεισόδιο Μουζάλα. 

 Εκεί όμως που έγινε... της κολάσεως στη Βουλή είναι όταν υπαινίχθηκε σχέσεις διαπλοκής του Ε.Βενιζέλου με τον Α.Βγενόπουλο για να ακούσει βαριά "γαλλικά" από τον πρώτο: «Είσαι αλήτης, είσαι αλητάμπουρας! Θα ζητήσεις συγγνώμη στα τέσσερα» ήταν η βίαιη αντίδραση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.  
 Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:   «Οταν διαφώνησα γιατί ο κ. Μουζάλας έκανε ένα λεκτικό λάθος, υπέβαλα την παραίτηση τη δική μου και των υπουργών των ΑΝΕΛ στον πρωθυπουργό», είπε ο κ. Καμμένος και απαντώντας στα σχόλια που ακούγονταν από τα έδρανα της ΝΔ πρόσθεσε «Αν εσείς έχετε τη δύναμη, καταθέστε πρόταση μομφής κατά του κ. Μουζάλα. Αλλά αντί να το κάνετε, ξέρετε τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης;
 Πήγε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και είπε στην Μέρκελ ότι ο Καμμένος είναι λαϊκιστής και θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση. Αν θέλετε, ακολουθήστε την κοινοβουλευτική διαδικασία».  
 Ο Π. Καμμένος κλείνοντας την ομιλία του υποστήριξε ότι μέλη της οικογένειάς του Ευ. Βενιζέλου έχουν σχέση με την Μαρφίν και τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο. «Ακουσα το ΠΑΣΟΚ να επιτίθεται στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου; Ποιος ο λόγος κ. Βενιζέλο, εσείς που ηγείστε ουσιαστικά του ΠΑΣΟΚ: Τι έχει να φοβηθεί το ΠΑΣΟΚ; Μήπως έχει καμία σχέση με την Marfin; Μήπως έχετε συγγενικά πρόσωπα στη Marfin;» είπε απευθυνόμενος στον Ευ. Βενιζέλο.   
  Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμέσως σηκώθηκε από το έδρανό του: «Είσαι αλήτης, είσαι αλητάμπουρας! Θα ζητήσεις συγγνώμη στα τέσσερα» φώναζε και ζήτησε από τον προεδρεύοντα Τάσο Κουράκη να πάρει τον λόγο.  
   «Σας παρακαλώ τι εκφράσεις είναι αυτές;» απάντησε ο κ. Κουράκης αλλά αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον κ. Βενιζέλο. Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε επί πεντάλεπτο τουλάχιστον, ενώ στο βήμα είχε ανέβει και περίμενε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.     «Το άρθρο 67 παράγραφος 2 που επικαλείται ο κ. Βενιζέλος λέει ρητά για παραβίαση του άρθρου του Κανονισμού. 
Δεν υπήρξε καμία παραβίαση. Θα προχωρήσουμε τις πρωτολογίες και μετά θα συζητήσουμε. Παραμερίζω τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του κ. Βενιζέλου και προχωρούμε κανονικά» αντέτεινε ο προεδρεύον της Βουλής κ. Κουράκης.   
  Τον λόγο επίσης ζήτησαν οι Χ. Αθανασίου και Γ. Κουμουτσάκος  

http://www.pronews.gr/