6.3.16

Και τo Α/Τ "Smetlivy" στέλνει η Ρωσία στην Αν.Μεσόγειο - Τουρκική προβοκάτσια με στόχο την εισβολή καταγγέλλει η Μόσχα (vid)


ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ Β.ΣΥΡΙΑ

του Βασίλη Καπούλα
Μετά το ρωσικό αεροπλανοφόρο "Admiral Kuznetsov" και το Α.Τ "Smetlivy" κατευθύνεται προς την Συρία, ενώ η Ρωσία καταγγέλλει τουρκική προβοκάτσια καθώς οι τρομοκράτες της Al-Nusra σφυροκοπούν το έδαφος της Τουρκίας για να προκαλέσουν ανταλλαγή πυρών από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και να βρουν δικαιολογία για εισβολή στην Συρία.
 
Ο στρατηγός Kuralenko από τη βάση Ηmeymim ανέφερε ότι:
 
"Σήμερα στις 6 Μαρτίου 2016, η Jabhat al-Nusra επανειλημμένα έριξε ρουκέτες σε τουρκικό έδαφος κοντά στο χωριό Metishli. Σκοπός των τρομοκρατών είναι να προκαλέσουν απάντηση από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι μονάδες τους να εμπλακούν στην Συρία γεγονός που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην κατάρρευση της ειρηνευτικής διαδικασίας" είπε ο Sergei Kuralenko.
 
"Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι τρομοκράτες προετοιμάζουν επίθεση στην πόληQamishli, που κατοικείται κυρίως από Κούρδους της Συρίας".
 
"Μια σχετικά άγνωστη και μικρή μέχρι τώρα οργάνωση ισλαμιστών η Jund al-Malihash τοποθέτησε εμπόδια στους δρόμους στην Daraa μεταξύ Nahteh και Hirak ενώ σταματούν αυτοκίνητα με πολίτες και τους απειλούν με χρήση βίας γιατί αρνούνται να λάβουν μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις".
 
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται τη στιγμή που ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν φαίνεται να εγκαταλείπει τα σχέδια του για εισβολή στην Συρία καθώς πρότεινε να δημιουργηθεί πόλη στην Β.Συρία για τους πρόσφυγες.
 
"Ας κτίσουμε πόλη στην βόρεια Συρία, μια μεγάλη πόλη 4,500 τετραγωνικών μέτρων η οποία θα περιλαμβάνει τα πάντα, δομές, βοήθεια από την διεθνή κοινότητα... Η Τουρκία και άλλες χώρες μπορούν να συνεργαστούν πάνω σε αυτή την προσπάθεια".
 
Tαυτόχρονα το αντιτορπιλικό "Smetlivy" θα κατευθυνθεί προς την Συρία ως μόνιμο μέλος της Ρωσικής Ναυτικής Δύναμης της Αν. Μεσογείου. Αυτό ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας,  Vyacheslav Trukhachev.
 
"Στις 7 Μαρτίου το α/τ "Smetlivy" θα μπει στην Μεσόγειο σύμφωνα με το επιχειρησιακό  σχέδιο".
 
Το «Smetlivy» είναι ένα από τα 25 αντιτορπιλικά της κλάσης «Kashin».
 
Έχει πλήρες εκτόπισμα 4.390 τόνων, μήκος 144 μέτρων, ακτίνα δράσης 3.500 μίλια και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 38 κόμβων
 
 2 x 76 mm AK-726 πυροβόλα ,
SAM: 2 x διπλοί εκτοξευτεςSA-N-1 Volna (η ναυτική έκδοση του S-125 (SA-3 Goa) με 32 εκτοξευτές
1×5 533 mm εκτοξευτές τορπιλών,
2 x 12 RBU-6000 ASW rocket ,
2x4 SS-N-25 Uran βλήματα επιφανείας-επιφανείας
Ελικόπτερα: 1 Kamov Ka-25
 
Tέλος στην δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από το εσωτερικό του υποβρυχίου "Alexander Nevsky,που δείχνει το τμήμα με τους πυραύλους "Bulava"...
pronews