17.3.16

Η γενναία φρουρά του θρυλικού στρατηγού Issam Zahreddine συντρίβει τους ισλαμιστές και φτάνει στις πετρελαιοπηγές της Deir Ezzor! (βίντεο)


ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΜΕΝΟ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ ISIS - ΛΕΙΨΑΝΔΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΦΟΔΙΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΡΩΣΙΚΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ

Στην αποκομένη Deir Ezzor  στα βάθη της νοτιοανατολικής Συρίας ο συριακός Στρατός κατάφερε να διασπάσει τις νότιες γραμμές των ισλαμιστών του ISIS και να φτάσει μετά από 48ωρη μάχη στις πετρελαιοπηγές του Thayyem απειλώντας πλεόν την βασικότερη πηγή ανεφοδιασμού καυσίμων των τζιχαντιστών.  
 Η φρουρά της  Deir Ezzor βρίσκεται υπό καθεστώς πολιορκίας 4 ολόκληρα χρόνια και έχει πολεμήσει γενναία με τον στρατηγό της  Issam Zahreddine ενώ όλο αυτό το διάστημα η απόσταση από φίλιες κυβερνητικές δυνάμεις ήταν πάνω από 500 χλμ. Ανεφοδιάζονταν με άνδρες και εφόδια από αέρος.   
Το ηθικό του ISIS είναι εμφανέστατα καταρρακωμένο και παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα επάνδρωσης.   Ήδη από τα πλήγματα της RuAF oι τζιχαντιστές δεν διαθέτουν πλέον την δυνατότητα να παράγουν κέρδη από την πώληση του πετρελαίου και το χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις οι οποίες και αυτές έχουν περιοριστεί λόγω έλλειψης οχημάτων και απο τον φόβο της ρωσικής Αεροπορίας (όπως και της συριακής καθώς οι Ρώσοι πρόσφεραν τα απαραίτητα ανταλλακτικά για να καταστούν επιχειρησιακά πολλά μαχητικά της).  

 Η 137η Ταξιαρχία Πυροβολικού της 17 Μεραρχίας εφέδρων μαζί με δυνάμεις της μπααθικής πολιτοφυλακής κατάφερε να διασπάσει τις γραμμές των ισλαμιστών ενώ βρίσκονται και σε απόσταση βολής από τον Gas Company Technical Institute μετά την προώθησή τους νοτιοδυτικά από τα προσφάτως απελευθερωθέντα όρη Thardeh (Jabal Thardeh)   
 Η παραγωγή στο Thayyem έχει περιοριστεί λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών αλλά στρατηγικά αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο κοντά στην υπό ισλαμιστικό έλεγχο πόλη  Mohassan πάνω στο αυτοκινητόδρομο Deir Ezzor-Mayadeen. 
  Νότια της Deir Ezzor προελαύνει και η 104η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία της Προεδρικής Φρουράς η οποία υποστηρίζεται από τις τοπικές φυλές των Shaytat Tribesmen για να λάβουν θέσεις κοντά στην πόλη Mohassan με σκοπό την κατάληψή της.  
 Ο λόγος της ξαφνικής κατάρρευσης του μετώπου στην Deir Ezzor οφείλεται κατά πολλούς στην μετακίνηση πολλών μαχητών στην Παλμυρα όπου τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για το ISIS, καθώς ο συριακός Στρατός έχει καταλάβει όλα τα στρατηγικά υψώματα και είναι έτοιμος να καταλάβει την αρχαία ελληνιστική πόλη.  
 H φρουρά της Deir Ezzor διοικείται από τον θρυλικό Δρούζο γενναίο στρατηγό  Issam Zahreddine ο οποίος αποτελεί έμπνευση για τους άνδρες του καθώς πολεμάει μαζί τους στην πρώτη γραμμή όντας 57 ετών, όπως και ο ίδιος του ο γιος. 

pronews