23.3.16

Η ταυτότητα των δολοφόνων του ISIS


Δύο αδέλφια είναι οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο Zaventem στις Βρυξέλλες. Οι βομβιστές αυτοκτονίας αναγνωρίστηκαν ως τα αδέλφια Χαλίντ και Μπραχίμ ελ Μπακράουι. 


Οι δύο βομβιστές αλλά και ο Λαχραουί είχαν μπει στο στόχαστρο των Αρχών μετά το αιματοκύλισμα στη γαλλική πρωτεύουσαΣτο μεταξύ, ο τρίτος ύποπτος είναι ο Ναζίμ Λαχραουί, ο κατασκευαστής βομβών των επιθέσεων στο Παρίσι, σύμφωνα με τα ξένα δίκτυα. Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για την τύχη του, καθώς νωρίτερα υπήρξαν αναφορές περί σύλληψής του στην περιοχή Άντερλεχτ των Βρυξελλών. Ωστόσο, αργότερα, οι πληροφορίες αυτές διαψεύστηκαν.

Οι δύο βομβιστές αλλά και ο Λαχραουί είχαν μπει στο στόχαστρο των Αρχών μετά το αιματοκύλισμα στη γαλλική πρωτεύουσα, τον Νοέμβριο του 2015. 

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο ένας αδελφός, ο Χαλίντ, διέμενε σε διαμέρισμα στην περιοχή Φόρεστ των Βρυξελλών, έχοντας χρησιμοποιήσει ψεύτικο όνομα για την ενοικίαση του ακινήτου. 

Ο ίδιος αλλά και ο αδελφός του είχαν βαρύ ποινικό μητρώο για άλλα αδικήματα που δεν σχετίζονται με τρομοκρατία. Οι δράστες φέρονται να άλλαζαν διαμερίσματα κατά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί.

Τα δύο αδέλφια φέρονται να είχαν διαφύγει τη σύλληψη κατά τη διάρκεια της επιδρομής της αστυνομίας, στην οποία συνελήφθη ο δράστης των επιθέσεων στο Παρίσι Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Οι χθεσινές επιθέσεις σε αεροδρόμιο και μετρό είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον 250.




Oι βομβιστές αυτοκτονίας
Oι βομβιστές αυτοκτονίας


Ναζίμ Λαχραουί
Ναζίμ Λαχραουί

πηγη: zougla