14.3.16

Βίντεο: Την ώρα που ο Β.Πούτιν ανακοίνωνε "απόσυρση δυνάμεων" η ρωσική Αεροπορία και το πυροβολικό "έλιωνε" το ISIS στην Παλμύρα


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΜΠΛΟΦΑ; 

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου Σε μπαράζ βομβαρδισμών, αεροπορικών και με χρήση βαρέως πυροβολικού, βασικά ρουκετών κατά των δυνάμεων του ISIS στην Παλμύρα προχώρησε η ρωσική Αεροπορία λίγο μετά την ανακοίνωση του Κρεμλίνου περί "απόσυρσης των δυνάμεών του" από την Συρία, καταστρέφοντας όλες τις γραμμές ανεφοδιασμού των ισλαμιστών μαχητών που βρίσκονται εντός της αρχαίας ελληνιστικής πόλης και έχουν περικυκλωθεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις.  

 Η ρωσική κίνηση που ανακοινώθηκε σήμερα περί "απόσυρσης" των στρατιωτικών δυνάμεων από την πολύπαθη χώρα ερμηνεύεται ως ελιγμός του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν ο οποίος με αυτόν τον τρόπo θέλει να αποδομήσει την οποιαδήποτε επιχειρηματολογία για εισβολή από Τουρκία και Σ.Αραβία στη χώρα.  

 Μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς οι συριακές ειδικές δυνάμεις "Τiger" μαζί με την μπααθική σιιτική πολιτοφυλακή από το Ιράκ Liwaa Imam ‘Ali και την μπααθική πολιτοφυλακή Liwaa Suqour Al-Sahra (Desert Hawks Brigade) απελευθέρωσαν το ύψωμα  800 από το ISIS στην τοποθεσία Jabal Hayyal after δυτικά της Παλμύρας   Επιπλέον κατελήφθη και το Tal Al-‘Amdaan αμέσως μετά την κατάληψη του υψώματος 800. 

  Από την περασμένη εβδομάδα μέχρι και σήμερα ο συριακός Στρατός έχει πετύχει να περικυκλώσει το ISIS στην Παλμύρα αν και ακόμα δεν έχει πετύχει την πλήρη αποκοπή της από την ανατολική ύπαιθρο.   
Ωστόσο μόλις το ISIS επιχειρεί να αποστείλει ενισχύσεις δέχεται σφοδρό βομβαρδισμό από την RUΑF (ρωσική Αεροπορία).   Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται κανονικά κάτι που φανερώνει ότι ό Ρώσος πρέοδρος έπαιξε σήμερα μια "μπλόφα". 

  Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ξεκαθαριστεί η κατάσταση, πάντως...   Η Παλμύρα για πολλούς αναλυτές θεωρείται πολύ πιο σημαντική από το Χαλέπι το ίδιο. Πρόκειται για τον σημαντικότερο συριακό οδικό κόμβο. Από εκεί ξεκινούν όλοι αυτοκινητόδρομοι που οδηγούν σε κάθε σημείο της Συρίας, ενώ αποτελεί και μέρος του περιβόητου "δρόμου του μεταξιού". 
  Με την ανακατάληψη της Παλμύρας ανοίγει ο δρόμος για τις Ράκκα και Ντέιρ Εζόρ.
Oι συριακές δυνάμεις σφυροκοπούν τις θέσεις των ισλαμιστών μαχητών και προσεγγίζουν συνεχώς την Παλμύρα από δυο κατευθύνσεις και βρίσκονται λιγότερο από 2 χιλιόμετρα από τον νότο και 1 χιλιόμετρο από την δυτική είσοδο της πόλης.   Στις επιχειρήσεις πρωταγωνιστούν συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών τακτικής υποστήριξης Woah – TOS-1A, μακρού βεληνεκούς BM-30 Smerch και τα κλασικά ρουκετοβόλα BM-27 Uragan των 122 χλστ. 
pronews