11.3.16

Ο συριακός Στρατός περικυκλώνει τους ισλαμιστές σε Deir Ezzor και Jisr Al-Shughour: "Ανευ όρων παράδοση ή... σφαγή" (vid)


ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΦΥΡΟΚΟΠΑ

του Βασίλη Καπούλα Την άνευ όρων παράδοση των ισλαμιστών στην Deir Ezzor και Jisr Al-Shughour απαιτεί ο συριακός Στρατός ο οποίος προειδοποιεί τους ισλαμιστές για το τι πρόκειται να επακολουθήσει: 
Εισέρχεται στις πόλεις με την Ρωσική Αεροπορία να τους σφυροκοπά και τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία του.  
 Στην δυτική Ιντλίμπ ο συριακός Στρατός έριξε χιλιάδες φυλλάδια με τα οποία καλεί τους ισλαμιστές στην πόλη της Jisr Al-Shughour να παραδοθούν ή να φύγουν πριν εισέλθει.   
Στην περιοχή βρίσκονται ισλαμιστές της Jaysh Al-Fateh, FSA, Harakat Al-Sham, Jaghat Al-Nusra οι οποίοι έχουν περικυκλωθεί και έχουν συγκεντρωθεί στα λιγοστά χωριά που ελέγχουν στα σύνορα με Ιντλίμπ-Τουρκίας-Λαττάκειας.  
 Η 103 Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων του συριακού Στρατού και οι σύμμαχοί του έχουν εκκαθαρίσει την βορειοανατολική πλευρά της Λαττάκειας ελέγχοντας τα χωριά και τους λόφους κατά μήκος του άξονα Χαλέπι-Λαττάκειας Μ4 που οδηγεί στον δυτικό διάδρομο της Jisr Al-Shughour.  
 Ταυτόχρονα, η συριακή Αεροπορία έριξε εκατοντάδες φυλλάδια και στις περιοχές της Deir Ezzor που ελέγχουν οι ισλαμιστές απαιτώντας την άνευ όρων παράδοση τους.  
 Ο συριακός Στρατός ειδικά για τις περιοχές Deir Ezzor και Παλμύρα έχει κινητοποιήσει χιλιάδες στρατιώτες, πεζοναύτες, ειδικές δυνάμεις, Ρεπουμπλικανική Φρουρά, ιρακινούς παραστρατιωτικούς, δυνάμεις NDF, SSNP, "Desert Hawks" ενώ συνδράμουν Xεζμπολάχ, ιρανικές και ρωσικές ειδικές δυνάμεις που αφίχθησαν από Ταρτούς και Χομς.   Πρωταρχικός στόχος είναι η Παλμύρα αφού μόλις πέσει ο συριακός Στρατός θα επελάσει στην έρημο που τον χωρίζει από την Deir Ezzor.  
  Eνώ ο συριακός Στρατός κινητοποιεί κάθε άντρα και γυναίκα που μπορεί να φέρει όπλο, η 103η Ταξιαρχία και το 48ο Σύνταγμα Ειδικών Δυνάμεων επελαύνουν στην στρατηγικής σημασίας πόλη Kabani στα σύνορα με Ιντλίμπ.   Μόλις η Kabani καταληφθεί τότε οι ειδικές δυνάμεις του συριακού Στρατού θα διασπαστούν με τους μισούς να κινούνται δυτικά προς τις πεδιάδες Al-Ghaab Plains, ενώ οι υπόλοιποι θα συνδράμουν στην Jisr Al-Shughour.   

 Τις τελευταίες 48 ώρες η Ρωσική Αεροπορία σφυροκοπά τους ισλαμιστές στην Χομς κοντά στις πόλεις Quraytaynκαι Παλμύρα (Tadmur) με 100 ισλαμιστές να έχουν σκοτωθεί.   Ο συριακός Στρατός κατέλαβε το ύψωμα 903 κοντά στον λόφο του χωριού Talat Al-Souda και απέχει πλέον μόλις 1,500 μέτρα από την δυτική πλευρά της Quraytayn.  

Το τελευταίο αναφέρεται πως συνέβη χάρη στις επιδρομές των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών...


pronews