14.3.16

ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ; κάθε φορά που θέλουν να αποφασίσουν για το προσφυγικό στην ΕΕ, γίνεται και μια έκρηξη στην Άγκυρα

φωτο (1)
ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ – ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ – ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ
Όταν υπάρχουν αθώα θύματα, αναρωτιέσαι τι συμβαίνει, ποιοι ματώνουν κάθε μέρα τις πλατείες, τα πάρκα , τις στάσεις των λεωφορείων , και για ποιο σκοπό;
  Στην προκειμένη περίπτωση οι συμπτώσεις ¨ξεκαρφώνουν¨ δια γυμνού οφθαλμού το όλο σκηνικό που στήθηκε στην ευρύτερη γειτονιά μας με το προσφυγικό και ξεπερνούν και την πιο τραβηγμένη φαντασία .
17 Φεβρουαρίου 2016
¨Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Άγκυρα της Τουρκίας, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το CNN Turk, η έκρηξη έλαβε χώρα κοντά σε στρατιωτικούς κοιτώνες στο κέντρο της πόλης.
Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν στο κέντρο της Άγκυρας, σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που στόχευε στρατιωτικά οχήματα, δήλωσε ο κυβερνήτης της τουρκικής πρωτεύουσας Μεχμέτ Αλί Κιλιτσλάρ.

Οι δράστες της επίθεσης έβαλαν στο στόχαστρο οχήματα του στρατού κοντά στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, πρόσθεσε ο κυβερνήτης.
Η επίθεση αυτή, που σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από το κοινοβούλιο, την έδρα του γενικού επιτελείου στρατού και άλλα κυβερνητικά κτίρια, ήταν τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε στο Twitter ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, ένα όχημα εξερράγη έξω από κοιτώνα στρατιωτών. Το ειδησεογραφικό κανάλι CNN Türk ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες.¨ madata.gr/
ΕΤΣΙ την ίδια ημέρα ακυρώθηκε η 11μελής για το προσφυγικό λόγω του μακελειού στην Άγκυρα και δεν πήγε στις Βρυξέλλες ο Νταβούτογλου.

Εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ανέφερε ότι πρόκειται για «πράξη τρομοκρατίας», ενώ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανέβαλε το προγραμματισμένο του ταξίδι για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.
Λόγω της επιβεβλημένης απουσίας του Τούρκου πρωθυπουργού, η μίνι Σύνοδος Κορυφής που θα γινόταν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ανάμεσα σε εκπροσώπους 11 χωρών μελών της Ε.Ε. για την υποδοχή προσφύγων από την Τουρκία, ακυρώθηκε.
7 Μαρτίου 2016
Ο Νταβούντογλου φτάνει εις τας Ευρώπας και αρχίζει το παζάρι
Η ευρω-τουρκική Σύνοδος Κορυφής για την προσφυγική κρίση μεταξύ των 28 ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, μετά από ένα σκληρό «πόκερ» που κράτησε 17 ώρες, αλλά χωρίς ολοκληρωμένη συμφωνία.
Οι αποφάσεις πλέον, μετατίθενται για τη Σύνοδο Κορυφής το διήμερο 17 – 18 Μαρτίου.

13 Μαρτίου 2016 4 ημέρες πριν την προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής.
Έκρηξη σημειώθηκε σε πάρκο στο κέντρο της Αγκύρας, δήλωσε αξιωματικός των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Κιζιλάι όπου βρίσκονται αρκετά κυβερνητικά κτήρια, κοντά στο Πάρκο Γκιουβέν, δίπλα σε μεταφορικό κόμβο της τουρκικής πρωτεύουσας.
Νωρίτερα το TRT είχε μεταδώσει ότι η έκρηξη σημειώθηκε μετά τη σύγκρουση αυτοκινήτου με λεωφορείο.
Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, πυρά ακούστηκαν μετά την έκρηξη, ενώ ασθενοφόρα έχουν σπεύσει επί τόπου.
Τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι υπάρχουν πολλά απανθρακωμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Κιζιλάι.

Η επίσημη ενημέρωση
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της νομαρχίας, οι νεκροί από την επίθεση φτάνουν τους 27 ενώ οι τραυματίες είναι 75. Η επίθεση σημειώθηκε όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη μπροστά από στάση λεωφορείου, ενώ ακόμα δεν είναι γνωστό αν μέσα σε αυτό υπήρχαν άνθρωποι.
Όσον αφορά στους τραυματίες, έχουν μεταφερθεί σε 10 κοντινά νοσοκομεία, και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 12 από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι αρχές πιστεύουν ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας. iefimerida.gr/news
Βγάλτε συμπέρασμα;

Κάποιων οι θέσεις ενισχύονται και κάποιων αποδυναμώνονται;
Μετά την άρνηση του Γάλλου Προέδρου Ολάντ να μην αποδεχτεί τα προαπαιτούμενα των τουρκικών θέσεων για το προσφυγικό και την εκλογική συντριβή της φράου –Μέρκελ στις τοπικές εκλογές που έγιναν την Κυριακή από κομματικό σχηματισμό ακροδεξιών θέσεων, οι συνθήκες για το παζάρι ¨του πάρτα¨ όλα φαντάζει δύσκολο.
Το θέμα όμως είναι γιατί να χάνονται ανθρώπινες ζωές αθώων ανθρώπων;
ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

πηγη