6.3.16

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

- Η Ρωσία προσχώσει σε μεγάλη ενίσχυση των δυνάμεων της στην ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με αποκαλυπτικά δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων, Cumhurriyet και Hurriyet, εν όψει όπως φαίνεται καταιγιστικών εξελίξεων στην περιοχή και ενώ ο συριακός εμφύλιος εισήρθε στην κρισιμότερη ίσως φάση του από την έναρξη του.

 Όπως αναφέρεται, το μεγάλο ρωσικό αεροπλανοφόρο Kuznetsov ήδη βρίσκεται καθ’ οδό προς την ανατολική Μεσόγειο.


 Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο, Nerdun Hacıoğlu που επικαλείται το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Ρωσίας, το ρωσικό αεροπλανοφόρο που αναχώρησε από την ρωσική ναυτική βάση του Murmansk είναι εξοπλισμένο με τα τελειότερα συστήματα ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου. 

Παράλληλα είναι εξοπλισμένο με τελευταίου τύπου ρωσικά οπλικά συστήματα για τα οποία ελάχιστα είναι γνωστά στην Δύση  ενώ φέρει στην πίστα του τα τελευταίου τύπου ρωσικά αεροσκάφη, MI-29K.


Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Οκτώβριο έχει αυξηθεί κατακόρυφα η δύναμη του ρωσικού στόλου στην ανατολική Μεσόγειο. Ήδη κοντά στις συριακές ακτές εκτός των άλλων βρίσκονται και περιπολούν περί τα 13 ρωσικά πολεμικά πλοία κυριαρχώντας απόλυτα στην θαλάσσια περιοχή.
Όλη αυτή η έντονη ρωσική παρουσία δημιουργεί μεγάλο άγχος στην Άγκυρα και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τον τρόπο με τον οποίο τα τουρκικά ΜΜΕ παρουσιάζουν την κατάσταση, ενώ το θερμόμετρο των τουρκορωσικων σχέσεων ανεβαίνει συνεχώς.
Η Αρκούδα δεν αστειεύεται και… δείχνει τα δόντια της!


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr