18.3.16

Μπαράζ πυροβολισμών στην πόλη Μόλενμπεκ του Βελγίου - Πιθανόν να έχει τραυματιστεί ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ [φωτό]


Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενου για το μακελειό στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, πραγματοποιεί η βελγική αστυνομία στο Μολενμπέκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το βελγικό δίκτυο RTL στο Μολενμπέκ έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει τη συνοικία, καθώς νωρίτερα ακούστηκαν πυροβολισμοί.
Πληροφορίες των βελγικών Μέσων κάνουν λόγο για ένα τραυματία, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για αστυνομικό, ενώ το βελγικό δίκτυο la.libre.be κάνει λόγο για έναν νεκρό.
Λίγη ώρα αργότερα, το ίδιο δίκτυο ανέφερε πως υπάρχουν δύο τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ.
Την ίδια στιγμή, ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ, αποχώρησε βιαστικά από τη Σύνοδο Κορυφής, μιλώντας στο τηλέφωνο, τη στιγμή που πραγματοποιείτο η επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας.
Πιο συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι από το διαμέρισμα στο Φορέ των Βρυξελλών όπου είχαν βρει καταφύγιο ύποπτοι που συνδέονται με το μακελειό στο Παρίσι, είχε περάσει και ο υπ’αριθμόν ένας καταζητούμενος, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, η βελγική αστυνομία πραγματοποιεί νέα μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το βελγικό δίκτυο RTL στο Μολενμπέκ, όπου διατηρούσαν την έδρα τους τουλάχιστον τρεις από τους τρομοκράτες που εξαπέλυσαν τις φονικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ νωρίτερα ακούστηκαν πυροβολισμοί και η συνοικία έχει αποκλειστεί.
 
Το βελγικό δίκτυο la.libre.be αναφέρει ότι άνδρες της αστυνομίας έκαναν χρήση χειροβομβίδων προς μία κατοικία, όπου εστιάζει η επιχείρηση.

Λίγη ώρα αργότερα, το ίδιο δίκτυο ανέφερε πως υπάρχουν δύο τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος έχει «ταμπουρωθεί» στο διαμέρισμα.
 


pronews