17.3.16

Τα παίρνει όλα η Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής μοιράζοντας κάλπικες υποσχέσεις - Σε ρόλο παρατηρητή η Ελλάδα!!!


Η ΧΩΡΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΕ "ΑΠΟΘΗΚΗ" ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τα παίρνει όλα η Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής και η Ελλάδα μένει να βλέπει τις... βάρκες να περνούν από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά, χωρίς κανείς να τους εμποδίζει και τους χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες να είναι εγκλωβισμένοι εντός των ελληνικών συνόρων.

Όπως προκύπτει από το προσχέδιο της Συνόδου, που θα οριστικοποιηθεί και θα υπογραφεί την Παρασκευή, η Τουρκία θα λάβει αντί 3 συνολικά 6 δισεκατομμύρια ευρώ βοήθεια από την Ε.Ε., πέτυχε να επιταχυνθεί η διαδικασία κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους που ταξιδεύουν προς την Ε.Ε. το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο και ταυτόχρονα έβαλε τους Ευρωπαίους να εκβιάζουν την Κύπρο για το άνοιγμα πέντε ακόμη κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Ο άνθρωπος των ΗΠΑ και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ βρέθηκε στην Κύπρο πριν από μερικές ημέρες και εν συνεχεία συναντήθηκε με τον Αχμέτ Νταβούτογλου στην Άγκυρα σε μία προσπάθεια να παρακαμφθεί το βέτο της Λευκωσίας. Ο Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει πάντως πώς δεν πρόκειται να συνηγορήσει από τη στιγμή που η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Ίδωμεν... γιατί πολλά έχουμε ακούσει και από τον κ. Αναστασιάδη.
Την ίδια στιγμή η Τουρκία, που έχει μετατραπεί κάτι σαν “πολύφερνη νυφη” και την παρακαλάνε όλοι οι Ευρωπαίοι να συνεργαστεί για να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές προς την Ε.Ε. αυτό που δίνει ως αντάλλαγμα είναι υποσχέσεις κενού περιεχομένου, του στιλ θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μειώσουμε τις ροές και θα συνεργαστούμε με τα γειτονικά κράτη στην κατεύθυνση αυτή.
Δηλαδή, πώς νοείται στο προσχέδιο η συνεργασία με τα γειτονικά κράτη; Αφού από τη μία ενισχύει τους τζιχαντιστές και του Τουρκομάνους να σκοτώνουν και να εκδιώκουν τους Σύρους από τη χώρα τους και από την άλλη τους τα παίρνει χοντρά για να τους μεταφέρει στα ελληνικά νησιά.
Και με τα 3.000.000 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στα τουρκικά παράλια έτοιμοι να περάσουν στα ελληνικά νησιά τι θα γίνει; Θα τους επιστρέψει η Τουρκία πίσω ή μήπως θα τους εμποδίσει το ΝΑΤΟ να φτάσουν στα ελληνικά νησιά. Όλοι φαίνεται πώς δουλεύουν για την Τουρκία και η Ελλάδα κάθεται στη γωνία και περιμένει να ολοκληρωθεί το... παζάρι.
Η κυβέρνηση άργησε να κινηθεί και να λάβει αποφασιστικά μέτρα και τώρα τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις χωρίς καμία ελπίδα. Δεκάδες ή εκατοντάδες λαθρομετανάστες θα εγκλωβιστούν στη χώρα και το ΝΑΤΟ θα αναλάβει στο Αιγαίο να προωθεί τις αξιώσεις της Άγκυρας σε βάρος των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Διαβάστε τι προβλέπει το προσχέδιο των οκτώ σημείων της Συνόδου Κορυφής:
1. Όλοι οι νέοι παράνομοι μετανάστες που έρχονται από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά θα επιστρέφονται στην Τουρκία. Όλοι οι μετανάστες που έρχονται στα νησιά θα καταγράφονται και όσοι δεν κάνουν αίτηση ασύλου ή εκείνοι των οποίων η αίτηση ασύλου απορρίπτεται θα επιστρέφονται στην Τουρκία.
Τουρκία και Ελλάδα, με την συνδρομή των θεσμών και οργάνων της ΕΕ, θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και θα συμφωνήσουν διμερώς σε κάθε αναγκαία ρύθμιση, συμπεριλαμβανόμενης και της παρουσίας Τούρκων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά, για να διασφαλιστεί η συνεργασία και η ομαλή λειτουργία των ρυθμίσεων αυτών. Τα έξοδα θα καλυφθούν από την ΕΕ. Οι μετανάστες που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά θα μεταφερθούν σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα.
2. Για κάθε Σύρο που θα επιστρέφεται από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία, άλλος Σύρος θα επανεγκαθίσταται από την Τουρκία στην ΕΕ. Προτεραιότητα θα δίνεται σε μετανάστες που δεν έχουν προσπαθήσει να μπουν παράνομα ή δεν έχουν μπει στο παρελθόν παράνομα στην ΕΕ. Σε περίπτωση που καλυφθούν οι θέσεις προσφύγων που έχουν προβλεφθεί, θα αναθεωρηθεί ο μηχανισμός.
3. Η Τουρκία θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα να εμποδίσει τη δημιουργία νέων θαλάσσιων ή χερσαίων μεταναστευτικών οδών από την Τουρκία στην ΕΕ και θα συνεργαστεί με γειτονικές χώρες και την ΕΕ για το σκοπό αυτό.
4. Όταν έχουν σταματήσει ή τουλάχιστον μειωθεί σημαντικά οι παράνομοι είσοδοι μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ, θα ενεργοποιηθεί το Εθελοντικό Σχέδιο Ανθρωπιστικής Εισόδου και τα μέλη της ΕΕ θα συνδράμουν σε εθελοντική βάση στο σχέδιο αυτό.
5. Θα επιταχυνθεί η διαδικασία κατάργησης της βίζας για Τούρκους υπηκόους που ταξιδεύουν στην ΕΕ το αργότερο μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2016.
6. Η ΕΕ, σε συνεργασία με την Τουρκία, θα επιταχύνει την καταβολή της αρχικής χορήγησης των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία και θα διασφαλίσει χρηματοδότηση για άτομα που βρίσκονται υπό προσωρινή προστασία στην Τουρκία, πριν το τέλος Μαρτίου. Το ανώτατο όριο που μπορεί να δοθεί στην Τουρκία από την ΕΕ για τους πρόσφυγες είναι άλλα 3 δις ευρώ, μέχρι το τέλος του 2018.
7. Η ΕΕ, σε συνεργασία με την Τουρκία, θα προετοιμαστεί για την απόφαση του ανοίγματος νέων κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις για ένταξη στην ΕΕ το συντομότερο δυνατόν, βάσει των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Οκτωβρίου (το Κεφάλαιο 17 άνοιξε τον περασμένο Δεκέμβριο).
8. Η ΕΕ και τα μέλη της θα συνεργαστούν με την Τουρκία σε κάθε κοινή προσπάθεια για την βελτίωση των ανθρωπιστικών συνθηκών μέσα στη Συρία η οποία θα επιτρέψει στον πληθυσμό της χώρας και τους πρόσφυγες να ζήσουν σε περιοχές που είναι περισσότερο ασφαλείς.
Είναι που δεν θα έκλειναν τα σύνορα και που θα διασφαλίζονταν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας...
pronews