18.3.16

Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας: Ο Τσίπρας λέει ότι “πετύχαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε” ο Νταβούτογλου πανηγυρίζει

Τις "επιτυχίες" του Τσίπρα, τις συνηθίσαμε...JUAN
Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός δηλώνει ότι “πετύχαμε το καλύτερο που μπορούσαμε”και ο Τούρκος χαρακτηρίζει “ιστορική την σημερινή ημέρα”,λόγω της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την ΕΕ καλό είναι να ψάχνουμε τι κρύβεται πίσω από τα συμφωνηθέντακαι είναι σίγουρα εις βάρος μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν δήλωσε ότι “πετύχαμε το καλύτερο που μπορούσαμε να πετύχουμε και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κρίση που βιώνουμε”.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι “η Ελλάδα , ανέφερε, πέτυχε μια διπλωματική επιτυχία σε συνεργασία με την Κύπρο για να αποτρέψουμε παράλογες απαιτήσεις της τουρκικής πλευράς που ήθελε να βάλει στη διαπραγμάτευση πτυχές του κυπριακού προβλήματος.
Καταφέραμε οι απαιτήσεις της Τουρκίας για άνοιγμα των 5 κεφαλαίων που πάγωσε η Κύπρος κι ενός κεφαλαίου που παγώσαμε εμείς να φύγουν από το τραπέζι”.
Όλα τα θετικά λοιπόν αφορούν στη Κύπρο και καλώς έγιναν και επιτεύχθηκαν. Για τα δικά μας όμως τι γίνεται;
Τι πετύχαμε κατά τον Τσίπρα;
•Ενίσχυση υποδομών για την ταυτοποίηση των προσφύγων και μεταναστών
•Ενίσχυση του προσωπικού που θα έχει σχέση με την υπηρεσία ασύλου καθώς και την αποστολή 2400 μεταφραστών και άλλου εξειδικευμένου προσωπικού.
Όλα αυτά κατά την γνώμη μας ήταν αυτονόητες υποχρεώσεις μιας ΕΕ που τους τελευταίους μήνες παραπαίει και το μόνο που έκανε ήταν να μας κουνάει το δάχτυλο. Συνεπώς καλώς έστω κι αργά λένε -να το δούμε κιόλας- ότι θα βοηθήσουν αλλά μην …πετάμε και τη σκούφια μας.
Ποιοι είναι οι στόχοι κατά των Τσίπρα για να έχει αποτέλεσμα η συμφωνία;
1)Χτύπημα των διακινητών στις τουρκικές ακτές
2) Η επιχείρηση του ΝΑΤΟ με την Τουρκία να άρει τα προσχήματα
3) Ισχυρά αντικίνητρα σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Δεν μας είπε πόσοι Τούρκοι “υπάλληλοι” θα έρθουν στα ελληνικά νησιά και τι ακριβώς θα κάνουν . Αλλά αυτό είναι θέμα ημερών ή όχι ωρών να διευκρινιστεί. Όπως και όλα όσα έκαναν τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου να χαρακτηρίσει “ιστορική” χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα “Είναι μια ιστορική ημέρα επειδή καταλήξαμε σε μια πολύ σημαντική συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ” είπε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Militaire