17.3.16

ΕΣΠΕΚΜ: Γιατί αποκλείονται οι ΕΠΟΠ από εκπαιδευτικά σχολεία;


Θέμα αποκλεισμού των ΕΠΟΠ από τα σχολεία γενικού ή και ειδικού ενδιαφέροντος θέτει με επιστολή της προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 


Η Ένωση μεταφέρει τη δυσαρέσκεια των ΕΠΟΠ από αυτή την αδικία και ζητάει την άρση της. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:




 
ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 
Νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο με την υπ.αριθμ 731/2013
 
απόφαση τουΠρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, καταχωρημένο στα μητρώα αυτού Α.Μ 9383
 
Ηλεκτρ.
 
 Διεύθυνση:
http://www.espekm.gr 
 
Ε
-mail:
espekm@espekm.gr 
 
 Διεύθυνση Αλληλογραφίας :
 
Τ.Θ. 66 Κιλκίς Τ.Κ. 61100
 
ΠΡΟΣ
 :
Υπουργό Εθνικής Άμυνας
 
 Αρ.Πρωτ.
33/2016
κ. Παναγιώτη Καμμένο
 
Θεσσαλονίκη,
 16/03/2016
ΚΟΙΝ
 :
 ΑΝΥΕΘΑ
,
ΥΦΕΘΑ
 
Βουλευτές Κ. Μακεδονίας, ΜΜΕ
 
ΘΕΜΑ
 :
 Αποκλεισμός Επαγγελματιών Οπλιτών από Σχολεία
 
 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 
Πολλοί Επαγγελματίες Οπλίτες μέλη της Ένωσης μας, επικοινώνησαν μαζί μαςεκφράζοντας την δυσαρέσκεια τους, που η συγκεκριμένης προέλευσης Υπαξιωματικοίείναι «αποκλεισμένοι» από διάφορα σχολεία γενικού ή και ειδικού ενδιαφέροντος.
 
Εδώ θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η πρώτη σειρά Επαγγελματιών Οπλιτώνπου προσελήφθησαν, συμπλήρωσε φέτος τα 14 χρόνια υπηρεσίας. Επίσης, όλες οισειρές Επαγγελματιών Οπλιτών ( πλην της τελευταίας σειράς) έχουν μονιμοποιηθεί.Παρόλα αυτά, οι Υπαξιωματικοί Επαγγελματίες Οπλίτες δεν μπορούν να δηλώσουνσυμμετοχή στα περισσότερα (αν όχι σε όλα) σχολεία, όπου συμμετέχουνΥπαξιωματικοί άλλης προέλευσης (ΕΜΘ, ΣΜΥ). Αποτέλεσμα αυτής της διάκρισηςείναι να δημιουργείται μεγάλη πικρία από Υπαξιωματικούς που θέλουν ναεπιμορφωθούν και να εκπαιδευτούν, προς όφελος της υπηρεσίας.
 
Γνωρίζοντας την ευαισθησία που έχετε σε θέματα προσωπικού, θαπαρακαλούσαμε να εξετάσετε το θέμα, ώστε να αποκατασταθεί και το αίσθημα αδικίαςπου δημιουργείται σε αυτή την κατηγορία
 
στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
 
Ευμορφύλη Ασλανίδου Δημήτριος Καμπουρίδης