24.3.16

Μετωπική Π.Καμμένου (που έκτισε την μισή Ελλάδα με προσφυγουπόλεις) με Δ.Βίτσα, Ν.Τόσκα και Γ.Κυρίτση για την Ειδομένη


του Βασίλη Καπούλα
Μετωπική ενδοκυβερνητική σύγκρουση καταγράφεται αυτή την ώρα, με αντικείμενο την περαιτέρω εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα του Ελληνικού Στρατού στην σίτιση των 18.000 ανθρώπων της προσφυγούπολης της Ειδομένης.
 Ο μεν υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος, πολιτικά "καμένος" από την εμπλοκή του στην υπόθεση του προσφυγικού και χρεωμένος με το κτίσιμο πόλεων και χωριών προσφύγων και λάθρο σε όλη την επικράτεια, επιχειρεί να διαχωρίσει την θέση του από τις εντολές του επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό του υφισταμένου του, αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.
 
Χθες, υπό την πίεση της αποχώρησης, για λόγους ασφαλείας των ΜΚΟ από την Ειδομένη (στην προσφυγούπολη "μυρίζει μπαρούτι", λόγω των αφόρητων συνθηκών διαβίωσης) μετά το κυβερνητικό συμβούλιο, με εντολή του επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα ο Ελληνικός Στρατός έλαβε εντολή να αναλάβει την σίτιση των 8.000 προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην Ειδομένη
 
Η αποχώρηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από την Ειδομένη ήρθε ως απόρροια της εξέγερσης στην προσφυγούπολη και του φόβου που υπάρχει για την ασφάλεια των μελών του.
 
Σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του, ότι ο Ελληνικός Στρατός θα αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων.
 
Επίσης ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, δήλωσε ότι ήδη έχουν δοθεί από χθες βράδυ οι σχετικές εντολές, εννοώντας την σχετική διαταγή του Δ.,Βίτσα.
 
Και αίφνης ο Π.Καμμένος, αντιλαμβανόμενος προφανώς ότι αυτό θα αποτελούσε οριστική ταφόπετρα σε μία ήδη τραυματισμένη θητεία στο ΥΠΕΘΑ, διέψευσε και τον Δ.Βίτσα και τον Ν.Τόσκα και τον Γ.Κυρίτση, προβαίνοντας σε ηρωικές δηλώσεις του τύπου "Οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν είναι... κέτερινγκ"!
 
Ξεχνώντας βέβαια ότι οι κωμοπόλεις των προσφύγων που στήθηκαν με εντολή του στα πέντε νησιά, το Σχιστό και την Σίνδο, ο Ελληνικός Στρατός, κάνει ακριβώς αυτό: Εκτελεί υπηρεσίες κέτερινγκ (όταν ολοκλήρωσε τις υπηρεσίες δόμησης)! 
 
Και ανακοίνωσε την δημιουργία άλλων πέντε κωμοπόλεων για 20.000 μουσουλμάνους σε Κιλκίς και Γιαννιτσά, επίσης από τον Ελληνικό Στρατό!
 
Τότε προς τι η διαφωνία του Π.Καμμένου; 
 
Το πρόβλημα, εν προκειμένω, όπως ανέλυσε ο ΥΕΘΑ, είναι ότι αυτά τα έκανε ο Ελληνικός Στρατός (ο υπερήφανος Ελληνικός Στρατός) "σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας". Αλλά "η Ειδομένη δεν είναι οργανωμένο κέντρο" και "Ο στρατός δεν πρόκειται να εμπλακεί"! 
 
Δηλαδή για τον εξευτελισμό του Ελληνικού Στρατού, για το ότι πολύτιμοι πόροι και υπερπολύτιμο προσωπικό απέχει από την φύλαξη των ανατολικών συνόρων για να κτίζει πόλεις και χωριά σε μουσουλμάνους πρόσφυγες (που ενίοτε τινάζουν και μερικά κτίρια, αεροδρόμια και τρένα όταν φεύγουν από την Ελλάδα) η διαφορά κατά τον υπουργό Εθνικής Αμυνας είναι ότι αυτά γίνονται σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας και όχι σε αυτοδημιούργητες προσφυγουπόλεις...

pronews