9.3.16

"Μπουκάρισαν" στην Αθήνα λάθρο και πρόσφυγες - "Αναχαιτίστηκαν" στην πλατεία Βικτωρίας

Πάνω από οποιαδήποτε διεθνή συνθήκη, συμφωνία, κανόνα, συναίσθημα, προέχει το συμφέρον της Πατρίδος και αυτό θα πρέπει να διαφυλαχθεί με οποιοδήποτε κόστος και με οποιαδήποτε θυσία.  ΑΛΕΞ


ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 

της Μαρίνας Νικολάκη
Νέο "μπουκάρισμα" είχαμε στην Αθήνα-το δεύτερο μέσα σε λίγες ημέρες- από λαθρομετανάστες και κάποιους πρόσφυγες οι οποίοι "δραπέτευσαν" από το "κέντρο προσωρινής φιλοξενίας" στο Σχιστό.

Μετά την πορεία των Αφγανών λαθρομεταναστών την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας που ζητούσαν δικαίωμα μόνιμης εγκατάστασης στην χωρα μέσα σε μόλις δύο ημέρες δεύτερο κρούσμα μαζικής διαμαρτυρίας είχαμε σήμερα όταν έξω από την Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη αστυνομικές δυνάμεις ανέκοψαν την πορεία περίπου 500 λαθρομεταναστών και προσφύγων που είχαν προορισμό την πλατεία Βικτωρίας στο κέντρο της Αθήνας.
Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές, κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Ανοίχτε τα σύνορα είμαστε και εμείς άνθρωποι»ξεκίνησαν το μεσημέρι από το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στο Σχιστό θέλοντας όπως ανέφεραν οι ίδιοι να διαδηλώσουν υπέρ των ανοιχτών συνόρων.
Η αστυνομία επιβίβασε τους μετανάστες και πρόσφυγες στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τους μετέφερε εκ νέου στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στο Σχιστό.
24862122486202248624024862362486225248622324862262486217
2486253
Σημειώνεται ότι την Κυριακή με συνθήματα «Εχουμε ίσα δικαιώματα για μετεγκατάσταση», «Ολοι οι Αφγανοί είμαστε πρόσφυγες», εκατοντάδες Αφγανοί λαθρομετανάστες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. 
Οι λαθρομετανάστες ξεκίνησαν την πορεία τους από την πλατεία Βικτωρίας και τελικός τους προορισμός είναι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί της Βασιλίσσης Σοφίας. 
 
Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν να αποκτήσουν άσυλο, να χαρακτηριστούν ως πρόσφυγες και να τους δοθούν πλήρη πολιτικά δικαιώματα και άδεια παραμονής στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα της ΕΕ.
 
Νωρίτερα, πορεία είχαν πραγματοποιήσει οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στο λιμάνι του Πειραιά, με αίτημά τους να ανοίξουν τα σύνορα. 
 
Στην Τουρκία βρίσκονται περίπου 3.000.000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες ακόμα, ενώ στην ευρύτερη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου είναι σε στάση αναμονής άλλο 1.500.000.
 
Συνολικά, δηλαδή, 4.500.000 αλλοδαποί βλέπουν την Ελλάδα ως το επόμενο βήμα στάθμευσής τους, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια της χώρας μας.

pronews