6.3.16

Ουκρανία: Το νέο πεδίο σύγκρουσης Ρωσίας-Τουρκίας - Μισθοφόρους και στρατιωτικούς συμβούλους στέλνει η Αγκυρα


ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΠΛΑ 

του Βασίλη ΚαπούλαΟ αναπληρωτής πρωθυπουργός της ρωσικής δημοκρατίας της Κριμαίας  Ruslan Balbek κατήγγειλε ότι η Αγκυρα έχει στείλει "Δεκάδες στρατιωτικούς συμβούλους στην νότια περιοχή της Ουκρανίας την (σ.σ.: παλιά ελληνική αποικία) την Χερσώνα" που συνορεύει με την Κριμαία στν λαιμό της χερσονήσου και εκπαιδεύουν μισθοφόρους για επιθέσεις στην Κριμαία ενώ υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι Ουκρανία και Τουρκία προσπαθούν να δημιουργήσουν ισλαμικό χαλιφάτο μεταξυ των Τατάρων της περιοχής ώστε να ξεκινήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.
 
"Έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι πολλοί στρατιωτικοί σύμβουλοι από την Τουρκία έχουν μαζευτεί στην περιοχή Kherson της Ουκρανίας και δημιουργούν δίκτυο στρατολόγησης μισθοφόρων για πόλεμο σε αστικό περιβάλλον" είπε ο Ruslan Balbek στο RIA Novosti.
 
"Στις ασκήσεις συμμετέχουν οι Mejlis, οι Τατάροι της Κριμαίας που μετρούν 260.000" ανέφερε.
 
"Η περιοχή Kherson είναι πόλος έλξης εξτρεμιστών από την Τουρκία και ισλαμιστών που πολέμησαν στην Συρία για το ISIS και βοήθησαν στα πραξικοπήματα σε Αίγυπτο-Λιβύη".
 
Ολα αυτά αποτελούν επεισόδια της αφανούς ρωσοτουρκικής σύγκρουσης πολύ μακριά από την Συρία, που είναι προϊόν της πρσπάθειας της Αγκυρας να μεταφέρει το κέντρο βάρους ή μέρος του κέντρου βάρους της μετωπικής με την Μόσχα, στην αυλή της Ρωσίας.
 
Πριν λίγους μήνες είχε αποκαλυφθεί για πρώτη φορά ότι η Τουρκία είχε στείλει ομάδες Γκρίζων Λύκων νστον νότια Ουκρανία με σκοπό την αποσταθεροποίηση της Κριμαίας.
 
Συγκεκριμένα ο Lenur Islyamov, εθνικιστής Τατάρος ένας από τους εμπνευστές του ενεργειακού και διατροφικού αποκλεισμού της Κριμαίας o οποίος σχεδίαζε και ναυτικό αποκλεισμό σε φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα εμφανίστηκε με μέλη των Γκρίζων Λύκων! 
 
Η φωτογραφία έδειχνε τον Islyamov, ο οποίος τονίζουν πως έλαβε 500.000 δολ. από τους Τούρκους, μαζί με τέσσερα μέλη των Γκρίζων Λύλων  με περιγραφή "Τούρκοι πατριώτες από το Bozkurtkar, Turk ulkuculeri –Grey Wolves" μας επισκέφτηκαν στον αποκλεισμό. Ο κλοιός γύρω από τον αποκλεισμό σφίγγει"!
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν δεκάδες ή ακόμη εκατοντάδες Γκρίζοι Λύκοι μαζί με Τούρκους στρατιωτικούς στην ουκρανική περιοχή Kherson η οποία συνορεύει με την Κριμαία στο βόρεια ενώ η τοπική εφημερίδα δημοσίευσε πληροφορίες στις οποίες αναφέρει την πρόθεση δημιουργίας "Δημοκρατίας των Τατάρων" από τους Γκρίζους Λύκους.
 
Η Svobodnaya Pressa αναφέρει ότι οι Γκρίζοι Λύκοι έχουν ενσωματωθεί μαζί με Τούρκους αξιωματούχους ενώ ο Mustafa Dzhemilev, Ουκρανός πολιτικός και ένας από τους ηγέτες των Mejlis, πολιτική κίνηση των Τατάρων της Κριμαίας, συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο που έγινε στην Άγκυρα τον προηγούμενο Αύγουστο.
 
Τον Σεπτέμβριο οι Mejlis αποφάσισαν να ενωθούν με τον Δεξιό Τομέα και να οργανώσουν από κοινού τον "αποκλεισμό" της Κριμαίας σε τρόφιμα, ενέργεια κτλ.
 
Τέλος η Τουρκία παρείχε οικονομική υποστήριξη και δημιούργησε το  ATR, ένα κανάλι για τους Τατάρους της Κριμαίας για προπαγανδιστικούς σκοπούς..
 
Άλλωστε είχε ειπωθεί από επίσημα τουρκικά χείλη πως "αναδεικνύουμε το ζήτημα της Κριμαίας στο υψηλότερο επίπεδο μέσα στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται συνεχώς ειδικά όσο αφορά τους Τατάρους" είχε πει ο Tanju Bilgich, εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.
 
Αναμφισβήτητα δεν έχει διαφύγει της προσοχής της Ρωσίας πως Τουρκία και Ουκρανία έχουν συνάψει αμυντική στρατηγική συνεργασία για οπλικά συστήματα και "προηγμένη τεχνολογική συνεργασία" όταν επισκέφτηκε το Κίεβο ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Α.Νταβούτογλου, στις 15 Φεβρουαρίου....
 
Ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών είχε τονίσει τότε "Τουρκία και Ουκρανία πρέπει να αυξήσουν την στρατιωτική συνεργασία τους σε ζητήματα ασφαλείας ειδικά και στην Μαύρη Θάλασσα. Η Τουρκία είναι μοναδικός συνεργάτης μας και η συνεργασί μας είναι θεμέλιος λίθος για την ασφάλεια στην Μαύρη Θάλασσα".
 
Ο Ουκρανός στρατηγός Valentin Fediçev μιλώντας σε ουκρανικό κανάλι υποστήριξε (σ.σ.: με αρκετή αλαζονία, αν όχι θράσος) ότι "Αν η Ρωσία τολμήσει να κάνει πόλεμο κατά της Ουκρανίας τότε θα καταλάβει την χώρα και θα φτάσει μέχρι την Μόσχα ενώ ο ουκρανικός στρατός θα απωλέσει μόνο 5-6.000 αλλά είναι έτοιμος να συνδράμει και στην σύμμαχοΤουρκία αν δεχτεί επίθεση από την Ρωσία!
 
Ταυτόχρονα ο Α. Yatsenyuk τόνισε πως "πρέπει να κερδίσουμε τον έλεγχο του Donetsk, Luhansk και να πάρουμε την Κριμαία πίσω ώστε να αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα του κράτους".
 
Yπό το φως των δραματικών εξελίξεων και της συνεχιζόμενης επιδείνωσης των σχέσεων με την Τουρκία, η Ρωσία μετέφερε δύο νέες συστοιχίες συστημάτων παράκτιας άμυνας K-300P «Bastion» στην Κριμαία και στην θάλασσα του Μπάρεντς!
 
Ειδικά στην Κριμαία οι πύραυλοι «Bastion» έχουν τοποθετηθεί για να "ασφαλίζουν" ένα "δακτυλίδι" εκατοντάων χιλιομέτρων γύρω από την Κριμαία.
 
Μία συστοιχία πυραύλων «Bastion» αποτελείται από ένα συγκρότημα με 12 εκτοξευτές και οχημάτων MZKT-7930.
 
Τα αντιπλοϊκά  βλήματα Cruise «Onyx» διαθέτουν κεφαλή 290 κιλών. Δύο ή τρεις πύραυλοι  αυτού του τύπου είναι αρκετοί για να «βυθιστεί» μια φρεγάτα, ενώ πέντε πύραυλοι μπορούν να βυθίσουν αεροπλανοφόρο.
 
Ενεργοποιείται σε πέντε λεπτά και είναι άμεσα έτοιμο για βολή. Μόλις αναπτυχθεί, μπορεί να παραμείνει σε πλήρη εγρήγορση για 3-5 ημέρες, ανάλογα με τα διαθέσιμα αποθέματα καυσίμων .
 
Το σύστημα αυτό είναι σε θέση να διασφαλίσει την προστασία της ακτής που εκτείνεται πάνω από 600 χιλιόμετρα. Στο «πρότυπο» της πυροβολαρχίας μάχης συντάσσεται με τέσσερις αυτοκινούμενους εκτοξευτές, και ένα ή δύο οχήματα διαχείρισης μάχης.
 
Επιπλέον, το «Bastion»  είναι εφοδιασμένο με ένα κινητό σύστημα ραντάρ τύπου «Monolith-Β» ή με ένα αερομεταφερόμενο ραντάρ.
 
Το σύστημα αυτό τοποθετείται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τις ακτές σε ειδικές καμουφλαρισμένες θέσεις.
 
Ο χρόνος ανάπτυξης του έως την πυροδότηση των πυραύλων του, είναι λιγότερο από πέντε λεπτά, και το διάστημα μεταξύ της εκτόξευσης του κάθε πυραύλου είναι δύο έως πέντε δευτερόλεπτα.
 
Επιπλέον στην αεροπορική βάση Saki στη Κριμαία μεταφέρθηκε μοίρα Su-30SM ενώ ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας (BSF) θα παραλάβει και άλλα αργότερα. . Αυτό ανακοινώθηκε από τον επίσημο εκπρόσωπο του στόλου Αντιπλοίαρχο Vyacheslav Trukhachev, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.
 
«Μετά την επανένωση της Κριμαίας με την Ρωσία το 2014 ξεκίνησε η ενίσχυση της ναυτικής αεροπορίας . Είναι σε εξέλιξη μια πλήρης διαδικασία επανεξοπλισμού των δυνάμεων μας με νέα σύγχρονα  μαχητικά αεροσκάφη Su-30 . Μέχρι σήμερα το ρωσικό  Πολεμικό Ναυτικό έχει παραλάβει μεγάλο όγκο νέων οπλικών συστημάτων, σκαφών, αεροσκαφών και παράκτιων πυραυλικών συστημάτων στην Κριμαία. Κατά το τρέχον έτος θα μετασταθμεύσουν και νέα  περισσότερα αεροσκάφη αυτού του τύπου»τόνισε .
 
Ο Trukhachev σημείωσε επίσης ότι ο στόλος διαθέτει στην κατοχή του μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων αεροχημάτων και επικαιροποιεί συνεχώς το οπλοστάσιο των αεροσκαφών του ενώ οι πιλότοι υλοποιούν συνεχώς επανεκπαίδευση στους νέους τύπους αεροσκαφών.
 
Το 2015, ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας έχει παραλάβει περισσότερα από 200 συστήματα εξοπλισμού όλων των τύπων.
 
Σύμφωνα με τον διοικητή του Στόλου,  Αντιναυάρχου Αλεξάνδρου Βίτκο το 2015, ο στόλος παρέλαβε περίπου 40 διαφορετικά πολεμικά πλοία, μεταξύ των οποίων τρία ντιζελοκίνητα υποβρύχια, με  δύο από αυτά το «Νοβοροσίσκ» και το «Rostov-on-Don» να ευρίσκονται ήδη στους ναυστάθμους.
 
Επίσης παρελήφθησαν  δύο Κορβέτες,10 περιπολικά  πλοία, 20  βοηθητικά σκάφη, 30 μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
 
Ενώ οι Ρώσοι πεζοναύτες παρέλαβαν 140 άρματα μάχης, ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ.
 
1101961713
 
 
 
 
 
 
 


pronews