13.3.16

ΔΕΚΑ ΑΝΤΑΡΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

 - Νέα εντυπωσιακή τροπή παίρνει ο εσωτερικός πόλεμος της Τουρκίας μετά την είδηση που μεταδόθηκε από κάποιες τουρκικές εφημερίδες, ότι όλες ο γνωστές ανταρτικές τουρκικές αριστερές ομάδες αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δυναμώσουν σε συνεργασία με το κουρδικό ΡΚΚ, τον ένοπλο αγώνα τους κατά του δικτατορικού ισλαμικού καθεστώτος του Ερντογάν.

Την σημαντική αυτή εξέλιξη έκανε γνωστή το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΡΚΚ, ο Duran Kalkan, ο οποίος ανέφερε ότι οι ανταρτικές οργανώσεις TKP/ML, THKP-C/MLSPB, MKP, TKEP, TIKB, DKP, DEVRİMCİ KARARGAH και MLKP αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το ΡΚΚ ενάντια σο φασιστικό δικτατορικό καθεστώς Ερντογάν, με το οποίο βρίσκονται εδώ και καιρό σε ανοιχτό πόλεμο.

Η είδηση αυτή έχει ανησυχήσει την Άγκυρα καθώς πλησιάζουμε στις 19 Μαρτίου, οπότε και θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για το κουρδικό Newroz για το οποίο πολλοί προετοιμάζονται για ανοιχτό εσωτερικό εμφύλιο πόλεμο σε όλη την Τουρκία.
Γεγονός είναι πως η είδηση αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη που μπορεί να ανατρέψει πολλά πράγματα και να στοιχήσει τα μέγιστα στον Ερντογάν και στην παρέα του.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://greeknation.blogspot.gr/