23.3.16

Επεσε η Παλμύρα! - Η ελληνιστική πόλη απελευθερώθηκε από τον συριακό Στρατό!


ΟΙ ΣΥΡΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ: ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Μια επικοινωνιακή "νίκη" ως αντιπερισπασμό ήθελε να καταγάγει ο ISIS με το διπλό κτύπημα στις Βρυξέλλες, καθώς στο πραγματικό πεδίο της μάχης η χθεσινή ημέρα έφερε μια τεράστια ήττα στο ισλαμικό "κράτος" στην Συρία: Η΄αρχαία ελληνιστική πόλη Παλμύρα πλέον ελέγχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από τον συριακό Στρατό ο οποίος από προχθές το βράδυ ξεκίνησε μια αστραπιαία επίθεση που διέσπασε την καλά οχυρωμένη περίμετρο, εισήλθε στην πόλη και πλέον ελέγχει με μεγάλη δύναμη προσωπικού (πάνω από 6.000 άνδρες), τις βασικές συνοικίες της.  
 
Η ήττα είναι καθοριστική και ουσιαστικά απομένουν μερικές εστίες να εκκαθαριστούν.
 
"Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης απέχουν λιγότερο από 1 χιλιόμετρο από το κέντρο της Παλμύρα και ελπίζουν ότι θα ανακαταλάβουν την πόλη αυτή μέσα σε λίγες ώρες" δήλωσε ένας Σύρος αξιωματικός μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Συρίας, σε απευθείας μετάδοση από τα περίχωρα της αρχαίας ελληνιστικής πόλης.
 
«Απέχουμε 850 μέτρα από την Παλμύρα. Σε λίγες ώρες οι (κυβερνητικές) δυνάμεις θα κηρύξουν πλήρως ασφαλή την πόλη της Παλμύρας, Θεού θέλοντος», είπε η συριακή πηγή.
 
Στην προέλασή τους οι Σύροι δεν παίρνουν αιχμαλώτους. Οποιος συλλαμβάνεται από τους ισλαμιστές, εκτελείται επί τόπου. Αν τύχει και είναι ξένος μισθοφόρος (Τούρκος, Σαουδάραβας, Λύβυος, Τσετσένος Ιρακινός κλπ), εκτελείται μετά από βασανιστήρια. Μέχρι στιγμής έχουν εξοντωθεί πάνω από 500 ισλαμιστές κατά την διάρκεια της διήμερης τελικής επίθεσης.
 
Η συγκεκριμένη πόλη αποτελεί βασικό στρατηγικό σημείο στο χάρτη της Συρίας και η κατάληξή της σημείο καμπής για τον πόλεμο: Βρίσκεται στο σταυροδρόμι των κύριων οδικών αξόνων στα ανατολικά της χώρας και θα οδηγήσει σε "στραγγαλισμό" της Ράκκα, η οποία ήδη πολιορκείται από Κούρδους.
 
Η αμυντική περίμετρος της Παλμύρας που διαρρήχθηκε μετά από μάχες δύο εβδομάδων (από τις 7 Μαρτίου έχει ξεκινήσει η επίθεση) είναι εξαιρετικά οχυρωμένη: Σε όλα τα σημεία πρόσβασης υπάρχουν εξοπλισμένες θέσεις άμυνας -χώροι για τεθωρακισμένα, για πυροβολικό, για όλμους και πολυβόλα μεγάλου διαμετρήματος- οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με υπόγειες σήραγγες.
 
Εκτός αυτού, όλες οι είσοδοι της πόλης είχαν παιδευθεί με αντιαρματικές νάρκες και με νάρκες κατά προσωπικού. Το επιτιθέμενο εδώ Γ΄ Σώμα Στρατού του «Συριακού Αραβικού Στρατού», είχε πολύτιμη αρωγή από την ρωσική Αεροπορία
 
Εκτέλεσαν ταχίες πλαγιοκοπήσεις, κύκλωσαν τη πόλη από τις πλάγιες οδούς πήραν τον έλεγχο στα στρατηγικά υψώματα, κόβοντας τις βασικές αρτηρίες που οδηγούν στην Παλμύρα, πέτυχαν τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό της πόλης, την αποκοπή των τρομοκρατών, και την διακοπή του ανεφοδιασμού τους.
 
Την ίδια στιγμή οι μαχητές, που βρίσκονται σε ασφυκτική περικύκλωση, χωρίς τη δυνατότητα εφοδιασμού τροφίμων, όπλων και πυρομαχικών είναι αναγκασμένοι είτε να επιχειρήσουν τον απεγκλωβισμό τους, όπου τους περιμένει τεράστια δύναμη πυρός από το πυροβολικό, είτε να καταθέσουν τα όπλα τους.
 
Η κατάρρευση των ισλαμιστών οδηγεί πολλούς μαχητές του ISIS να αναμειχθούν με πρόσφυγες και να περνούν στην ΕΕ ονειρευόμενοι την συνέχεια του πολέμου στο έδαφος του εχθρού, την ίδια την Ευρώπη.
 
Άλλωστε αυτό το ζήτημα το είχε θέσει και ο σπουδαίος Ρώσος αναλυτής Νικολάι Σταρίσκοβ 
 
Είναι γνωστό ότι στην Ευρώπη μέχρι τον Σεπτέμβριο είχαν περάσει 4.000 μαχητές του ISIS με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο, ενώ όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Ρώσος αναλυτής "το ISIS υποτίθεται ότι έχει 20.000 μαχητές όλους κι όλους, γιατί λοιπόν έστειλε 4.000 από αυτούς στην Ευρώπη; Δεν τους χρειάζεται; Ποιο έιναι το σχέδιο;"
 
Θεωρείται λοιπόν από δυτικές μυστικές υπηρεσίες ότι το ISIS αλλά και η Αλ Νούσρα βλέποντας την εεπρχόμενη ήττα θα επιχειρήσουν να διεισδύσουν στις ευρωπαϊκές χώρες κάτι που είναι απόλυτα εφικτό καθώς έχουν προηγηθεί χρόνια "προετοιμασιας" και εγκατάστασης μουσουλμανικών πληθυσμών που έχου δημιουργήσει μουσουλμανικές "no go" ζώνες σε όλη την Γηραιά Ήπειρο που δεν είναι προσβάσιμες σε δυτικούς πολίτες.
 
Οι απανωτές ήττες των ισλαμιστών σσχεδόν σε όλα τα συριακά μέτωπα οφείλονται στην έλλειψη χρημάτων καθώς δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν για νέους μισθοφόρους ή να αγοράσουν καινούρια όπλα και πυρομαχικά.
 
Ακόμα και στην αποκομένη Deir Ezor η συριακή φρουρά έχει επιτύχει σπουδαίες νίκες και έχει σπάσει τον ισλαμικό κλοιό όντας χωρίς βοήθεια μετά από 4 χρόνια πολιορκίας.
 
 
PRONEWS