15.3.16

Η Τουρκία έτοιμη να "πνίξει" την Ελλάδα με 3.000.000 λαθρο και πρόσφυγες!


Γιατί η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να απαγορεύσει την είσοδο προσφύγων, αφού αυτοί ήδη βρίσκονται σε ασφαλή χώρα (Τουρκία); Juan

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες. Ο αριθμός όσων βρίσκονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ξεπερνάει ήδη τις 45.000, ενώ στα τουρκικά παράλια βρίσκονται περίπου 3.000.000 που περιμένουν να τους δοθεί το “Ok” από τους Τούρκους διακινητές να περάσουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Αυτό σημαίνει πώς οι ροές για τις επόμενες ημέρες ή και μήνες θα είναι αθρόα προς την Ελλάδα, τη στιγμή που τα πλοία του ΝΑΤΟ και τις Frontex... απλά τους βλέπουν να περνούν. Δεδομένου δε πώς τα σύνορα με τα Σκόπια έχουν κλείσει με τη “σφραγίδα” πλέον του Βερολίνου που δηλώνει πώς είναι θετικό για την Γερμανία το κλείσιμο της “βαλκανικής οδού” αντιλαμβάνεται κανείς τι έχει να συμβεί στην Ελλάδα.
Μέρα με την ημέρα το pronews.gr επιβεβαιώνεται που έγραφε για 500.000. ή και 1.000.000 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα, αφού συνεχίζουν να περνούν στα ελληνικά νησιά περί τους 2.500-3.000 την ημέρα από την Τουρκία. Και ακόμη δεν έχει βελτιωθεί ο καιρός. Όσοι δε μπαίνουν, μένουν, καθώς δεν υπάρχει κανείς τρόπος μέχρι στιγμής να φύγουν από τη χώρα μας.
Στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου η Ελλάδα θα βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο, αφού το κλείσιμο της “βαλκανικής οδού” είναι πλέον δεδομένο, ο αριθμός των 50.000 που υποτίθεται, σύμφωνα με την κυβέρνηση ότι τα μπορούσε να δεχθεί η χώρα θα έχει ξεπεραστεί κατά πολύ και κανείς δεν είναι βέβαιος πώς η Ε.Ε. θα πατήσει πόδι στην Τουρκία να σταματήσει τις ροές προς τα ελληνικά νησιά.
Δεν συνέβη στις δύο προηγούμενες Συνόδους, όπου η Ελλάδα θα μπορούσε να πει κανείς πώς αφέθηκε στην τύχη της, και θα ήταν κανείς αφελής να πιστεύει πώς θα συμβεί τώρα. Η Άγκυρα ήδη διεμήνυσε πώς δεν πρόκειται να δεχθεί κανέναν λαθρομετανάστη ή πρόσφυγα, ενώ δεν δέχεται ούτε επαναπροώθηση από όσους θα συλλέγει το ΝΑΤΟ και η Frontex (να το δούμε και αυτό γιατί μέχρι στιγμής είναι στα χαρτιά).

Την ίδια στιγμή η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δραματική αν αναλογιστεί κανείς ότι, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ στην Τουρκία βρίσκονται 2.500.000 Σύροι και περίπου 500.000 Αφγανοί, Ιρακινοί και Πακιστανοί, όλοι τους με όνειρο να περάσουν στην Ευρώπη.

Ήδη, δεκάδες χιλιάδες συνωστίζονται στην τουρκική χερσόνησο της Ερυθραίας, απέναντι από τη Χίο, ψάχνοντας τρόπο αγωνιωδώς να περάσουν στα ελληνικά νησιά. Οι περισσότεροι από αυτούς συνωστίζονται στα παλιά σπίτια της συνοικίας του Μπασμανέ, ενώ άλλοι, κυρίως Αφγανοί και Πακιστανοί στα παράλια του Τσεσμέ, περιμένουν σε εγκαταλειμμένα συγκροτήματα εξοχικών κατοικιών και ξενοδοχεία το “πράσινο φώς” για να περάσουν στα ελληνικά νησιά.
Ως πρόγευση εξάλλου ενός ζοφερού μέλλοντος φαντάζει η συνεχιζόμενη ροή λαθρομεταναστών και προσφύγων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καθώς φαίνεται ότι ούτε η παρουσία του ΝΑΤΟ εμποδίζει τους διακινητές. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης σχεδόν καθημερινά φθάνουν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο περί τους 2.700 πρόσφυγες, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή στα νησιά να βρίσκονται σχεδόν 9.000 άνθρωποι!
Βάσει της τελευταίας καταμέτρησης, οι λαθρομετανάστες και οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα ξεπερνούν τις 45.000 αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά και με δεδομένο ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να «μετρά» στον καταυλισμό της Ειδομένης σταθερά 12.000-13.000 ανθρώπους, είναι ξεκάθαρο πως μεγαλώνει ο αριθμός όσων φιλοξενούνται σε άλλους χώρους ανά την χώρα.
Είναι λοιπόν σαφές πώς υπήρχε εξ' αρχής σχέδιο να μετατραπεί η Ελλάδα σε “αποθήκη” λαθρομεταναστών και προσφύγων και αυτό υλοποιείται τώρα.
pronews