8.2.16

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διαταγή ύψιστης ετοιμότητας υπέγραψε ο Β.Πούτιν για τα στρατεύματα της Νότιας Διοίκησης - Φορτώνουν με όπλα μαχητικά & βομβαρδιστικά (vid)


ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΜΕ - "ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ" ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν υπέγραψε διαταγή ύψιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας της Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης και κυρίως των αερομεταφερόμενων μονάδων και των Μοιρών Στρατηγικών Μεταφορών της ρωσικής Αεροπορίας (VVS), προετοιμάζοντας και ψυχολογικά τις ρωσικές ενοπλες δυνάμεις για την μεγαλύτερη εμπλοκή τους σε πολεμικές επιχειρήσεις μετά τον Β'ΠΠ.
 
Σε σχετική έκτακτη ενημέρωση προς τον ρωσικό λαό προχώρησε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού ο οποίος μάλιστα "φωτογράφησε" και το μέτωπο δράσης: "Νοτιοδυτική κατεύθυνση", είπε. Δηλαδή Τουρκία και Συρία.
 
"Σύμφωνα με την απόφαση του Αρχιστράτηγου από σήμερα στις πέντε το πρωί τα στρατεύματα της Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης, αερομεταφερόμενες μονάδες μαζί με Μοίρες μεταγωγικών αεροσκάφών είναι σε ύψιστη ετοιμότητα. Ελέγχουμε την πολεμική ετοιμότητά μας με νοτιοδυτική κατεύθυνση σε ότι αφορά την επιχειρησιακή δράση" ανέφερε ο Σ.Σοιγκού.
 
Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Shoigu δήλωσε ότι οι στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων χωρών θα ενημερωθούν σχετικά με τις εν εξελίξει κινητοποιήσει των ρωσικών δυνάμεων στην νότια Ρωσία (YUVO).
 
"Είναι απαραίτητο να δούμε τον έλεγχο και την διοίκηση σε μια ποικιλία απειλών, όπως τρομοκρατία, απόκρουση αεροπορικών επιθέσεων και προστασία κυβερνητικών εγκαταστάσεων" τόνισε.
 
Πάντως ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ρ.Καντίροφ, για πρώτη φορά παραδέχτηκε ανθρώπινες απώλειες των ρωσικών στρατευμάτων στην Συρία ότι: "Ρωσικές ειδικές Δυνάμεις, πολλοί από τους οποίους είναι Τσετσένοι συμμετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ISIS και μερικοί στρατιώτες από την Τσετσενία έχουν ήδη σκοτωθεί στην Συρία"!
 
Το ρωσικό κανάλι έδειξε επίσης τον εξοπλισμό τους ενώ ο Καντίροφ τόνισε επίσης ότι "έχουν σταλεί εδώ και καιρό για ειδικές επιχειρήσεις κατά του ISIS και των βάσεων του ΝΑΤΟ".
 
"Η Ρωσία προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Toυρκία". Αυτός είναι ο τίτλος των μεγαλύτερων ρωσικών ΜΜΕ (δείτε εδώ τι μεταδίδουν) που συνοδεύεται από σχετικά ρεπορτάζ από το Κρεμλίνο και το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, σε μια αποτύπωση της γενικότερης πολεμικής ατμόσφαιρας που επικρατεί στην Ρωσία.
 
Ταυτόχρονα οι τεχνικοί των πολεμικών Μοιρών στην Κριμαία ετοιμάζουν τα μαχητικά αεροσκάφη και φορτώνουν τα όπλα τους.
 
Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας διατάχθηκε να είναι σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού και δημιουργήθηκε ειδική μονάδα διοίκησης για να αποτρέψει οποιαδήποτε εισβολή στα χωρικά ύδατα.
 
Παράλληλα, οι Μοίρες βομβαρδιστικών που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Marinovka κοντά στο Volgograd, τέθηκαν σε ετοιμότητα απογείωσης εντός 15 λεπτών ενώ οι τεχνικο,όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ ήδη προχώρησαν σε φόρτωση των όπλων τους
 
Το μέλος της Ρωσικής στρατιωτικής Ακαδημίας, Constantine Sivkov, είπε ότι:
 
"Τα στρατεύματά μας μετακινήθηκαν προς τα νότιο-ανατολικά, αλλά δεν ξεκίνησαν ακόμη πόλεμο. Η κινητοποίηση μιας ολόκληρης στρατιωτικής περιφέρειας δεν σημαίνει αναγκαστικά πόλεμο» είπε ο Sivkov.
 
Παρόλ' αυτά τόνισε ότι υπάρχει σοβαρή σύγκρουση στην Μέση Ανατολή με Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και ΗΠΑ με τον κίνδυνο στρατιωτικής σύγκρουσης να είναι ιδιαίτερα υψηλός τόνισε.
 
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμοντας Pavel Felgenhauer πιστεύει ότι πρόκειται καθαρά για πολεμική προετοιμασία με στόχο την Τουρκία.
 
«Μιλάμε για την δυνατότητα μιας  πολύ πιθανής στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Δύση, το ΝΑΤΟ στην περιοχή της Συρίας και της Τουρκίας. Αυτή η άμεση κινητοποίηση είναι πόλεμος. Η πιθανότητα στρατιωτικής δράσης είναι πολύ υψηλή, φυσικά, δεν είναι 100%, αλλά  παρ “όλα αυτά, είναι πολύ μεγάλη» είπε ο εμπειρογνώμονας.
 
"Κινητοποίηση σημαίνει ανάπτυξη δυνάμεων και πηγών για πόλεμο. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα στρατιωτικής δράσης στην Μέση Ανατολή που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό πόλεμο. Πιθανή σύγκρουση με την Τουρκίας και την Συρία οδηγεί σε ρωσο-τουρκικό  πόλεμο, ο  οποίος θα καλύψει την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και, ενδεχομένως, την Κριμαία και τον Καύκασο, και στη συνέχεια ολόκληρη την Ευρώπη, Ρωσίας ανντίον ΝΑΤΟ. Βρισκόμαστε σε προπολεμική περίοδο", είπε σε ο  Pavel Felgenhauer.
 
Το τηλεοπτικό κανάλι "Russia 1" για πρώτη φορά μετέδωσε ότι Τσετσένοι Spetsnaz βρίσκονται σε αποστολές εκτός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην Συρία κατόπιν εντολής του Β.Πούτιν.
 
Πραγματικά σε αυτή την επίλεκτη μονάδα η ρωσική πολιτική ηγεσία τα βρίσκει όλα: Σκληρούς και ικανούς μαχητές, αλλά και μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και μάλιστα σουνίτες! 
 
Τι καλύτερο από το να αποδείξει η ρωσική στρατιωτική διοιίκηση και η Ρωσία γενικότερα, ότι το πρόβλημα δεν είναι η θρησκεία, το πρόβλημα είναι πώς κάποιοι στην Δύση χρησιμοποιούν την μουσουλμανική θρησκεία για εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων στην Μέση Ανατολή.
 
Ενας άλλος λόγος είναι ότι οι Τσετσένοι Spetsnaz γνωρίζουν άριστα την τουρκική γλώσσα και ειδικεύονται σε ανακρίσεις αιχμαλώτων...
 
Στην βάση των Τσετσένων Spetsnaz έξω από το Γκρόζνι, πραγματοποιούνται  εδώ και μεγάλο διάστημα συνεχείς πολεμικές ασκήσεις.


pronews