10.2.16

Στα άκρα: Οι αγρότες εισέβαλαν στο Ελ. Βενιζέλος - Κυβέρνηση: "Κανένα τρακτέρ στην Αθήνα την Παρασκευή" (vid)


ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΠΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Β.ΣΟΙΜΠΛΕ: "ΤΗΙS IS THE VOICE OF GREECE STUPID" 

Άμεση ήταν η απάντηση των αγροτών στην πρόσκληση του Α.Τσίπρα "να προσέλθουν σε διάλογο όχι από μηδενική βάση" και περίπου 200 αγρότες από τα Μεσόγεια «εισέβαλαν» αιφνιδιαστικά πριν από λίγο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με στόχο την κοινοποίηση των κινητοποιήσεών τους σε όλη την Ευρώπη και δείχνοντας έτσι ότι αρνούνται την πρόταση του πρωθυπουργού και θα το "τραβήξουν" μέχρι τέλους, ενώ κυβερνητικοί κύκλοι δήλωσαν πως "δεν θα μπει κανένα τρακτέρ στην Αθήνα την Παρασκευή"  
 Κατευθύνθηκαν στην αίθουσα αφίξεων από ευρωπαϊκές χώρες και ξεδίπλωσαν πανό στα ελληνικά και στα αγγλικά. 
«Οχι στον αφανισμό των αγροτών», «Η Ευρώπη είναι ελληνική λέξη» και κρατούν και μια φωτογραφία του Βόλφκαγκ Σόιμπλε με την λεζάντα "this is the voice of Greece stupid". - 

 
 
«Θα μείνουμε όλη τη μέρα σε όλες τις πτήσεις, ώστε να μάθει η Ευρώπη για τους αγρότες της Ελλάδας» δήλωσαν στο ερώτημα πόσο σκοπεύουν να παραμείνουν.
 
Νωρίτερα οι αγρότες απαντώντας στην έκκληση του πρωθυπουργού για διάλογο, ζήτησαν να αποσυρθεί το ασφαλιστικό.
 
Ο Βαγγέλης Μπούτας από το μπλόκο της Νίκαιας είπε: «Αν τα πάρει πίσω, συζητάμε. Συμπάθεια δεν χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις θα ληφθούν στα μπλόκα».
 
Είπε επίσης ότι τα τρακτέρ θα παραμείνουν στις εθνικές οδούς και ότι σημασία έχει η ενότητα του αγώνα. Για τα μπλόκα που διαφοροποιούνται είπε ότι είναι μόνο 2-3 και επιτέθηκε στο μπλόκο των Τεμπών λέγοντας: «Στα Τέμπη είναι οι μεγαλοαγρότες».
 
Αμέσως μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι "δεν θα μπει κανένα τρακτέρ στην Αθήνα την Παρασκευή" δέιχνοντας έτσι ότι και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε δυναμικές ενέργειες.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, "θα επιμείνει η κυβέρνηση στον διάλογο που έχει προτείνει στον αγροτικό κόσμο, ένας διάλογος που δεν μπορεί να ξεκινήσει από μηδενική βάση". 
 
«Η κυβέρνηση έχει πρόταση και δεν θα μπορούσε να μην έχει πρόταση. Ο διάλογος δεν μπορεί να γίνεται με τελεσίγραφα».
 
Κύκλοι του Μαξίμου σχολιάζουν χαρακτηριστικά "πως οι αγρότες είναι αυτοί που έχουν αρνηθεί τον διάλογο, ενώ η κυβέρνηση έχει προτείνει στους αγρότες συζήτηση είτε με τον πρωθυπουργό, είτε διακομματικά στη Βουλή."
 
Αναφέρουν μάλιστα σχετικά με την διαπραγμάτευση με τους δανειστές ότι δεν έχει μπει ζήτημα μείωσης συντάξεων.
 
Βέβαια "κοντός ψαλμός αλληλούια" καθώς το αυριανό Eurogroup θα εκπέμψει το σήμα που θα δέιχνει την πραγματική πορεία της διαπραγμάτευσης
 
«Ένα σήμα που δεν έχουν εκπέμψει», λένε οι ίδιοι κύλοι
 
Τέλος, η διάταξη για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα κατατεθεί και θα ζητηθεί να ψηφιστεί από τη Βουλή αύριο το απόγευμα σε κύρωση νομοσχεδίου. Θα αφορά τον αριθμό των αδειών, οι οποίες θα είναι τέσσερις,αλλά και τον φορέα που θα διενεργήσει αυτόν τον διαγωνισμό.  
 
Όλα θα γίνουν με ευθύνη της παρούσας κυβέρνηση

pronews