3.2.16

Εμμονή Σόιμπλε για Grexit


Μήπως έχει δίκιο ο Σόϊμπλε; Μήπως ήλθε η ώρα να εγκαταλείψουμε την εγκληματική οργάνωση που λέγεται Ευρωζώνη των εκβιαστών;

 Ο Πλούταρχος λέει σχετικά:

"ΟΙ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ" «Ο δανεισμός είναι πράξη υπέρτατης αφροσύνης και μαλθακότητας»! Το είπε ο Πλούταρχος τον 1ο μ.Χ. αιώνα και να που έφθασε η στιγμή να εκτιμηθούν οι λόγοι του.

«Εχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν σου λείπουν.
 Δεν έχεις; Μη δανείζεσαι γιατί δεν θα ξεπληρώσεις το χρέος σου», προβλέπει ο μεγάλος συγγραφέας της αρχαιότητας και ας βγει κάποιος να αντιπαραθέσει, ότι δεν έχει δίκιο... Δυσάρεστα επίκαιρο είναι το έργο του «Περί του μη δειν δανείζεσθαι» 

«Φύγε να γλυτώσεις από τον εχθρό και τύραννό σου, τον δανειστή που θίγει την ελευθερία σου, βάζει πωλητήριο στην αξιοπρέπειά σου κι αν δεν του δίνεις, σε ενοχλεί· αν πουλήσεις,ρίχνει την τιμή· αν δεν πουλήσεις σε αναγκάζει· αν τον πας στο δικαστήριο προσπαθεί να επηρεάσει την έκβαση της δίκης· αν του ορκίζεσαι σε προστάζει· αν κρατάς την πόρτα κλειστή στήνεται στο κατώφλι και σου βροντά αδιάκοπα...».... 

«Οι οφειλέτες είναι δούλοι όλων των δανειστών τους. Είναι δούλοι δούλων αναιδών και βάρβαρων και βάναυσων»
Και οι δανειστές «Μετατρέπουν την αγορά σε κολαστήριο για τους δύσμοιρους οφειλέτες, σαν όρνεα τους κατακρεουργούν και τους κατασπαράζουν βυθίζοντας το ράμφος στα σωθικά τους»... λέει κατηγορηματικά ο χαιρωνίτης ρήτορας. Η Ελλάδα είναι «δύσκολο» να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Το Grexit θα έπληττε μία φορά τους Έλληνες και έτσι θα γλίτωναν την ατελείωτη διαδικασία των σκληρών μέτρων»Μιλώντας σε εκδήλωση στο Αμβούργο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ξεχωριστά πως το 2011 είχε πει στον πρώην Έλληνα ΥΠΟΙΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για μερικά χρόνια, σε αντάλλαγμα για «τεράστια» βοήθεια. 

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, το Grexit θα έπληττε μία φορά τη χώρα και έτσι οι Έλληνες πολίτες θα γλίτωναν την ατελείωτη διαδικασία των σκληρών μέτρων.

πηγες: zougla,gr,  http://arxaia-ellinika.blogspot.gr/