15.2.16

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Α.Νταβούτογλου προαναγγέλει εισβολή στη Συρία αν οι Κούρδοι πάρουν την Αζάζ - Σε ετοιμότητα τέθηκαν οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις


ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ 

Εισβολή στην Συρία προανήγγειλε ο Α.Νταβούτογλου προκειμένου να μην πέσει η πόλη Αζάζ στα χέρια των δυνάμεων του YPG και διακοπεί οριστικά οποιαδήποτε ροή εφοδιασμού στους ισλαμιστές στη Συρία.

Σε ετοιμότητα τέθηκαν οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις της Νότιας Διοίκησης οι οποίες θα μεταφερθούν άμεσα στην Β.Συρία σε περιπτωση τουρκικής επέμβασης  στο συριακό έδαφος.
Σύμφωνα με πληροφορίες έξι ρωσικά μεταγωγικά αεροκάφη IL-76 βρίσκονται σε ετοιμότητα για να πετάξουν συνοδεία έξι μαχητικών Su-30 από τον ιρανικό και τον ιρακινό ενάεριο χώρο στην Συρία μεταφέροντας 500 στελέχη των ειδικών δυνάμεων με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Στην "αερογέφυρα" αυτή θα συμμετάσχει και η ιρανική Αεροπορία η οποία αναμένεται να αποστείλει επίλεκτες μονάδες των "Φρουρών της Επανάσταης" προς ενίσχυση των κυβερνητικών συριακών στρατευμάτων απέναντι στον τουρκικό Στρατό.
"Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει η Αζάζ στη βόρεια Συρία να πέσει στα χέρια της YPG και η οργάνωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με την «πιο σκληρή αντίδραση» αν προσπαθήσει να προσεγγίσει ξανά την πόλη", δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους εν πτήσει προς την Ουκρανία, ο Α.Νταβούτογλου είπε πως οι μαχητές της YPG θα είχαν πάρει τον έλεγχο της Αζάζ και της πόλης Ταλ Ριφάατ νοτιότερα, αν το τουρκικό πυροβολικό δεν τους είχε βομβαρδίσει στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου!
Δηλαδή ομολογεί δημοσίως ότι η Τουρκία είναι υποστηριχτής των ισλαμιστών που έχουν αιματοκυλήσει την Συρία αλλά και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες επί σειρά ετών.
"Στοιχεία των YPG εκδιώχθηκαν από την περιοχή γύρω από την Αζάζ. Αν προσεγγίσουν πάλι θα δουν την πιο σκληρή αντίδραση. Δεν θα επιτρέψουμε να πέσει η Αζάζ"
"Η Τουρκία θα αχρηστεύσει τη συριακή αεροπορική βάση Μέναγ αν οι YPG δεν αποσυρθούν από την περιοχή, την οποία κατέλαβαν από Σύρους αντάρτες (αυτό και αν είναι ανέκδοτο). Ο Νταβούτογλου προειδοποίησε τις YPG "να μην κινηθούν ανατολικά της περιοχής Αφρίν ή δυτικά του ποταμού Ευφράτη".

Άμεση ήταν η απάντηση της Ρωσίας η οποία κατήγγειλε σήμερα (αυτό που όλοι γνωρίζουμε) την Τουρκία ότι βοηθά «νέες τζιχαντιστικές οργανώσεις και ένοπλους μισθοφόρους» να εισέλθουν παράνομα στη Συρία προκειμένου να ενισχύσουν μονάδες ISIS και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στην συριακή σύγκρουση.

"Η Μόσχα εκφράζει την πλέον σοβαρή ανησυχία της για τις επιθετικές ενέργειες των τουρκικών αρχών σε σχέση με το γειτονικό κράτος", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πλέον η συριακή κρίση έχει εισέλθει σε μια φάση κατά την οποία "έπεσαν οι μάσκες" και η Δύση, οι ΗΠΑ και η Τουρκία απροκάλυπτα προστατεύουν τους ιισλαμιστές των ISIS, Al Nousra, Jays Al Sigour και καμιά άλλων εξηνταριά ισλαμιστικών οργανώσεων που έχουν διάφορα.... ποιητικά ονόματα.

Η ντροπή για τις ΗΠΑ και την Δύση έγγειται στο γεγονός ότι στήριξαν φανερούς σαδιστές δολοφόνους υπεύθυνους για γενοκτονίες αλλά και καστροφή ανυπολόγιστης αξίας μνημείων καταστρέφοντας έτσι μέρος της αβθρώπινης Ιστορίας και αλλοιόνωντας το ιστορικό υπόβαθρο της περιοχής το οποίο αποτελεί ένα διαχρονικό έγκλημα.
Ειδικότερα τις ΗΠΑ τις "βαραίνει" και η αμαρτία της δημιουργίας των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν στις αρχές της δεκαετίας του '80.
pronews