29.2.16

Τουρκία: "Πόρτα" στην Γερμανίδα ΥΠΑΜ για ΝΑΤΟϊκό πλου στα τουρκικά ύδατα

Πόρτα στην Γερμανίδα υπουργό Άμυνας και στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη SNMG2 έριξαν οι Τούρκοι, προκαλώντας διπλωματικό επεισόδιο, το οποίο ακόμα δεν έχει επιλυθεί. 

 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Onalert Ο Γερμανός τακτικός διοικητής της ΝΑΤΟϊκής δύναμης SNMG2, ζήτησε από την Άγκυρα διπλωματική άδεια, προκειμένου να κάνει ένα δοκιμαστικό πλου στην περιοχή μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας.

 Στο γερμανικό πολεμικό πλοίο BONN θα επέβαινε και η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, η οποία και για λόγους εσωτερικής τους πολιτικής ήθελε να φανεί ότι επιβλέπει την κατάσταση στο σημείο ακριβώς που υπάρχουν μεγάλες προσφυγικές ροές.



Ωστόσο η τουρκική αντίδραση δεν ήταν αναμενόμενη και κυρίως ήταν αρνητική. Η Τουρκία αρνήθηκε να δώσει διπλωματική άδεια κι έτσι μάλλον ο πλους θα γίνει εντός ελληνικών χωρικών υδάτων. Φαίνεται ότι η Τουρκία χοντραίνει τη διαπραγμάτευση και μέχρι να βγάλει αυτό που ζητάει θα ακολουθήσει σκληρή γραμμή.

Άνγωστη είναι η γερμανική αντίδραση, την οποία και αναμένουμε με ενδιαφέρον. Τώρα καταλαβαίνουν ποιους έχουμε γείτονες...
ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ


onalert