6.2.16

Ο Τσίπρας επιλέγει τον… Γολγοθά του Μνημονίου


Ορισμένα μπλοκ διαδηλωτών- σε ένα από αυτά συμμετείχε και η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια των χθεσινών κινητοποιήσεων, τραγούδησαν το «μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στα ελικόπτερα, Αλέξη, ποιος θα μπει». Σκληρό σύνθημα για όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, που άλλο έμαθαν και γνωρίζουν να είναι, άλλο επιθυμούν να είναι, και τελικά, κάτι άλλο (αυτή την ώρα) είναι. 

Γράψαμε χθες πως «στελέχη της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι η προσφυγή εκ νέου σε εκλογές δεν είναι στις προθέσεις του Πρωθυπουργού. Δεν μπορούν όμως να εκτιμήσουν ποιες είναι οι πολιτικές αντοχές του. Σε ελεύθερη απόδοση τούτο σημαίνει ότι η στάση των δανειστών ενδεχομένως θα είναι καθοριστική για τις πολιτικές εξελίξεις…» 
Ορισμένα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, έθεσαν πιο ανοικτά το θέμα στην πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου. Εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να αναζητηθεί διέξοδος και κατέθεσαν τον προβληματισμό τους που έχει να κάνει με το ενδεχόμενο να αναζητηθεί ηρωική έξοδος προκειμένου να διασωθεί η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τον προβληματισμό αυτό, αποκρούει σθεναρά το επιτελείο του Μαξίμου. Μεταξύ τωνστενών συνεργατών του πρωθυπουργού επικρατεί (ομόφωνα όπως λέγεται) η άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει και δεν μπορεί να δραπετεύσει, όσο δύσκολος και αν είναι ο δρόμος που ξανοίγεται μπροστά του. Αντιθέτως πρέπει να αγωνιστεί για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το ταχύτερο δυνατό, ώστε να αρχίσει ο διάλογος για τη διευθέτηση του χρέους, να ξεκινήσει η οικονομική ανάκαμψη και μαζί της, η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ. 
Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, επιμένουν πως ο μοναδικός δρόμος που υπάρχει για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του είναι να εφαρμόσουν τη συμφωνία που υπέγραψαν με τους δανειστές. Οι εκλογές- λένε, δεν οδηγούν πουθενά, παρά στην απώλεια της εξουσίας ή στην καλύτερη περίπτωση στο μοίρασμά της με πολιτικές δυνάμεις που δεν επιθυμείς, δικαιώνοντας όσους μιλούσαν για αριστερή παρένθεση. 
Οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός έχει πειστεί για την ορθότητα των επιχειρημάτων τους και θα ακολουθήσει χωρίς ταλαντεύσεις τον δύσκολο δρόμο εφαρμογής της συμφωνίας. Όσο σκληρός και δύσβατος και αν είναι…
http://newpost.gr/