4.2.16

Μήνυμα στην Τουρκία: "Εχουμε κι εμείς πυροβολικό"... (Φωτό)


ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ 


Με μία λιτή ανακοίνωση, αλλά διατυπωμένη με τέτοιο τρόπο που δεν συνηθίζεται σε τέτοιου είδους ασκήσεις, το Γενικό Επιτελείο Στρατού έστειλε το δικό του μήνυμα σε "όποιον"  στην περιοχή  βομβαρδίζει με το πυροβολικό του ξένες χώρες...
Οπως αναφέρει η ανακοίνωση την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2016, οι Μοίρες Πυροβολικού της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής τους εκπαίδευσης,  "εκτέλεσαν Βολές Πυροβολικού με άριστα αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας τη διαδικασία «Βάλλω και Μετακινούμαι» (:σ.σ.: "Shoot an Scoop"), που αποτελεί το επιστέγασμα της εκπαίδευσης των πυροβολητών αλλά και τη σύγχρονη μέθοδο εκπομπής Πυρών Πυροβολικού".
Οι κινήσεις της Τουρκίας στην Συρία παρακολουθούνται πολύ στενά από τα Επιτελεία, σε συνδυασμό με τις κινήσεις στον Εβρο.
Αντίθετα με τα φαινόμενα, ο κύριος όγκος των τουρκικών δυναμεων στην Ανατολική Θράκη, εξακολουθεί να υφίσταται σε ποσοστό 85% και να είναι ακόμα και τώρα διπλάσιος από τις ελληνικές δυνάμεις σε επίπεδο μέσων και τριπλάσιος σε επίπεδο προσωπικού από αυτόν του Ελληνικού Στρατού.
Και οι ασκήσεις εξακολουθούν να είναι επιθετικές, με πλέον χαρακτηριστική μία άσκηση τον περασμένο Ιανουάριο, όπου το σενάριο ήταν η υπέρβαση υδάτινου εμποδίου και μάλιστα υπερχειλισμένου, όπως είναι συνήθως ο Εβρος τον χειμώνα.
Οπωως δήλωσε ανώτατος Ελληνας αξιωματικός στο pronews.gr "Δεν ξέρω τι κάνουν στην Συρία, αλλά ο Εβρος και τα νησιά δεν είναι Συρία. Εχουμε κι εμείς πυροβολικό και μάλιστα ιδιαίτερα εύστοχο"...





pronews