11.2.16

Πολεμικό συμβούλιο στη Μόσχα υπό την σκιά της απειλής του Ν.Μεντβέντεφ για Γ'ΠΠ - Δείτε εικόνες και βίντεο


ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ Α.ΜΕΣΟΓΕΙΟ 

Πολεμικό Συμβούλιο ολοκληρώθηκε στο Κρεμλίνο υπό την προεδρία του Β.Πούτιν μετά την ανακοίνωση ΝΑΤΟ-Σαουδικής Αραβίας ότι πρόκειται να εισβάλουν στην Συρία ενώ η Μόσχα αποδέσμευσε νέες εικόνες και βίντεο από την πρωτοφανή στρατιωτική κινητοποίηση της Νότιας και Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας.
 
Η πρώτη απόφαση που ελήφθηκε ήταν η ενίσχυση του αεροπορικού αποσπάσματος που σήμερα (επίσημα) ανέρχεται σε 60 αεροσκάφη και ελικόπτερα με επιπλέον είκοσι μαχητικά ενώ θα ενισχυθεί και ο Στόλος της Μεσογείου με επιπλέον σκάφη επιφανείας.
 
Παρών στο πολεμικό συμβούλιο ήταν ο πρωθυπουργός Ν.Μεντβέντεφ, η Βαλεντίνα Ματβιένκο, ο Sergey Naryshkin, ο Sergei Ivanov, ο Υπουργός Εσωτερικών Vladimir Kolokoltsev, ο Υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας Alexander Bortnikov, ο διευθυντής των Υπηρεσιών Πληροφοριών Mikhail Fradkov, ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Rashid Nurgaliyev, το μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας Boris Gryzlov και οι αρχηγοί των επιτελείων.
 
Οι σημερινές δηλώσεις του Ν.Μεντβέντεφ μπορεί να ξάφνιασαν κάπως αλλά μόνο τυχαίες δεν ήταν αφού ήταν παρών στο πολεμικό συμβούλιο και συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις σε Ουκρανία, Συρία και ευρύτερα.
 
Ο Β.Πούτιν είπε πως οι ξαφνικές ασκήσεις ετοιμότητας του ρωσικού Στρατού θα συνεχιστούν. Δήλωσε συγκεκριμένα:
 
"Οι ασκήσεις στρατιωτικής ετοιμότητας λειτουργούν... Θα συνεχιστούν για να αυξηθεί το επίπεδο ετοιμότητας του Στρατού και του Ναυτικού. Θα δουλέψουμε πάνω στην ενοποίηση των μονάδων"...
 
"Ο Στρατός μας είναι έτοιμος και λειτουργεί επαγγελματικά και επιβεβαιώνει την προθυμία του να διασφαλίσει αξιόπιστα την ασφάλεια της Ρωσίας στην νοτιοδυτική στρατηγική κατεύθυνση και στην Κριμαία".
 
Οι σχηματισμοί, οι αερομεταφερόμενες μονάδες και οι μεμονωμένες μονάδες λειτούργησαν άψογα. Στο εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας έγινε εκτενής ανάλυσή τους.
 
Ο Σ.Σοιγκού είπε ότι "Οι μετασταθμεύσεις μονάδων στην Κριμαία, τα α/α συστήματα και η Αεροπορία απώθησαν την μαζική εικονική επίθεση από τον εχθρό".
 
"Δημιουργήθηκαν αρχηγεία των δυνάμεων σε Rostov, Σεβαστούπολη και Συμφερούπολη".
 
"Ελέγξαμε το σύστημα διοίκησης και ελέγχου της Νότιας και Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας. Είναι στην ύψιστη πολεμική ετοιμότητα" τόνισε.
 
"Μέσα στο πλαίσιο της ξαφνικής άσκησης ελέγξαμε την ετοιμότητα και συστήματα διοίκησης και ελέγχου της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας"
 
Ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας (KPUG) προχώρησε σε ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις με τα πλοία "ΟΚ", "Aleksandrovets"," Muromets "," Kasimov" με την υποστήριξη "Be -12" και ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα "Ka-27"".
 
Τέλος έγινε ενημέρωση και για την Συρία. 
 
"1.900 στόχοι τρομοκρατών καταστράφηκαν από 4-11 Φεβρουαρίου ενώ πραγματοποιήθηκαν 510 επιδρομές" ανέφερε ο εκπρόσωπος Igor Konashenkov.
 
"Πλήξαμε στόχους σε Χαλέπι, Λαττάκεια, Χάμα, Deir ez-Zor, Deraa, Χομς, Χασάκα και Ράκκα" είπε ο Konashenkov. 
 
"Δύο διοικητές  των τρομοκρατών σκοτώθηκαν στο Χαλέπι. Οι τρομοκράτες έχουν μεγάλες απώλειες. Ένα προπύργιο τους στην περιοχή Kalaz-Tahtani καταστράφηκε μαζί με τον ηγέτη τους, τον τρομοκράτη Abu Mage γνωστός και ως Farid al-Misri. Σκοτώθηκαν ακόμη άλλοι δύο" πρόσθεσε.
 
"Su-25 κατέστρεψαν εννέα φορτηγά με πυρομαχικά σκοτώνοντας 40 τρομοκράτες"
 
"Su-25 ανακάλυψαν τρία κομβόι με εξοπλισμό και πυρομαχικά στον δρόμο Karyatein-Homs. Μετά από αναγνώριση εννέα μεγάλα φορτηγά με όπλα, δύο θωρακισμένα οχήματα και 40 τρομοκράτες σκοτώθηκαν".
 
"Οι τρομοκράτες στο Χαλέπι φεύγουν μαζικά προς τα τουρκικά σύνορα για να μπορούν μετά να κρυφτούν ανάμεσα στους ντόπιους. Αφήνουν κάτω τα όπλα τους και προσπαθούν να κρυφτούν ανάμεσα στον κόσμο γιατί γνωρίζουν πως τα ρωσικά μαχητικά και ο συριακός Στρατός δεν χτυπάνε αμάχους" τόνισε ο Konashenkov.
 
"Πολλές ομάδες της αντιπολίτευσης έχουν ξεκινήσει και μοιράζονται πληροφορίες με τον ρωσικό και συριακό Στρατό. Η συνεργασία με ομάδες της αντιπολίτευσης είναι εποικοδομητική και πολλοί από αυτούς ενώθηκαν με την συριακή νόμιμη κυβέρνηση".
 
 
Meeting with the permanent Security Council members.
 
Before the meeting with the permanent Security Council members.
 

pronews